Πρέπει να παραδεχθούμε κάτι σε σχέση με τον τρόπο που κυβέρνησε επί τεσσεράμισι χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα «όργανα» συνεδρίαζαν, ο σχεδιασμός ήταν μεγαλόπνοος, οι δηλώσεις εξόχως βαρύγδουπες και το αποτέλεσμα μηδενικό.

Πάρτε για παράδειγμα τις περιβόητες συνεδριάσεις του ΚΥΣΚΟΙΠ. Του κυβερνητικού συμβουλίου κοινωνικής πολιτικής. Κατά καιρούς έχει αποφασίσει: Τη συγκρότηση νέων κρατικών υπηρεσιών για ασφαλισμένους, εργαζόμενους και δανειολήπτες. Τη δημιουργία πλαισίου δράσεων για την αδήλωτη εργασία και τις εργασιακές σχέσεις, για τη νησιωτική πολιτική, για την ένταξη των προσφύγων. Τη δημιουργία εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και διαφορά αλλά βαρύγδουπα. Το αποτέλεσμα τόσο για τα παιδιά ή τους νησιώτες όσο και για τους δανειολήπτες, απέχει από το να χαρακτηριστεί θεαματικό.

Όταν όμως οι συνεδριάσεις αφορούν στα εθνικά θέματα, η κατάσταση προφανώς ξεφεύγει από το επίπεδο της πλάκας. Η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, του κυβερνητικού συμβουλίου εξωτερικών και άμυνας, ολοκληρώθηκε δημιουργώντας μεγαλύτερη ανησυχία από αυτή που επιχείρησε να διασκεδάσει. Παρότι ο Πρωθυπουργός επανέλαβε αρκετές φορές ότι οι Ελληνίδες κι οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.

Αφενός διότι τουλάχιστον στη δημόσια τοποθέτηση του, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε γενικόλογα καθησυχαστικός. Χωρίς ουσιαστικά να πείθει ότι γνωρίζει (έστω και αν δεν το λέει) ούτε αν όντως έχει γίνει γεώτρηση ή όχι.

Αφετέρου (και κυρίως) διότι τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές και με την κυβέρνησή του να είναι πλέον υπηρεσιακή, αποφασίζει για μια ακόμη φορά να διαχειριστεί μόνος του ένα εθνικό θέμα, το οποίο ο ίδιος θεωρεί προφανώς ιδιαίτερα σοβαρό. Την ίδια ώρα που μιλά για ενότητα, επιχειρώντας να «πουλήσει» ένα νέο προφίλ ενόψει κάλπης, αρνείται το προφανές. Να ενημερώσει δηλαδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ούτε καν εκείνο το κόμμα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναμένεται να κερδίσει τις εθνικές εκλογές.

Τα σενάρια και οι συνωμοσίες προφανώς οργίασαν. Διάφοροι μάλιστα σκέφθηκαν ότι σκοπεύει να αναβάλλει τις εκλογές. Άλλοι ότι «στήνει» θερμό επεισόδιο σε συνεργασία με τον Ταγίπ για μετά τις εκλογές. Ανοησίες. Οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν πάντως ότι η ανησυχία που δημιουργούν τέτοιες -δραματικού τύπου- σκηνές, διαλύουν εντελώς τον τουρισμό που ήδη καρκινοβατούσε κατα τους πρώτους μήνες της σεζόν.

Και τι αποφάσισε τελικά το ΚΥΣΕΑ μετά από δυόμισι ώρες συνεδρίασης; Σύμφωνα με όσα μάθαμε από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε το προφανές. Ότι δηλαδή η Αθήνα θα είναι συντονισμένη στις κινήσεις της με τη Λευκωσία. Κάτι που θα μπορούσε (και χωρίς ΚΥΣΕΑ) να επαναβεβαιώσει ο Πρωθυπουργός. Το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο αλλά λιγότερο δραματικό.

Βεβαίως καμμία φορά στη διπλωματία, Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments