Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε και διέταξε τον εαυτό του να σπάσει το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ και να παραχωρήσει συνέντευξη, χωρίς καμία αυτοκριτική, χωρίς το θάρρος να σημειώσει πως το κανάλι έχει δικαιωθεί εδώ και πολλούς μήνες για το ρεπορτάζ του αναφορικά με τις αλλαγές στην ηγεσία της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που ήταν και η αφορμή για τον αποκλεισμό του καναλιού.

Συγκεκριμένα δικαιολόγησε την επιλογή του μιλώντας για την προτροπή ενός άνδρα που συνάντησε στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη λέγοντας:«Προχθές, στην Τρίπολη, με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα εξήντα. Μου είπε, «θέλω να σου πω κάτι. Αφού ο Μητσοτάκης αρνείται το debate, πήγαινε εσύ στο γήπεδό του και άστον αν θέλει να μην έρθει να αγωνιστεί». Του λέω τι εννοείς; Μου λέει, «πήγαινε στον ΣΚΑΪ και άστους να σε ρωτήσουν ό,τι θέλουν ανοιχτά και να απαντήσεις ανοιχτά. Και άστον να μην έρθει, αφού δεν τολμά. Εσύ τολμάς…». Του είπα δεν έχεις άδικο. Αποφάσισα λοιπόν την Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κι εκεί, σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, να εκθέσω τις θέσεις μας και την προγραμματική μας αντιπαράθεση με τη ΝΔ».

Εδώ κάπου πρέπει να «σπάσουμε» τα συμπτώματα της αμνησίας, στις αρχές του Ιουνίου ο πρωθυπουργός, τόνιζε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πως όποιο στέλεχος του κόμματος παρευρεθεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, αυτόματα θέτει τον εαυτό του εκτός της εκλογικής μάχης.

Αφορμή ήταν η παρουσία του βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη στον σταθμό, ενώ είχε προηγηθεί η παρέμβαση του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο Νίκος Φίλης μια μέρα μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να σπάσει το εμπάργκο ο ίδιος, τον άδειασε, τονίζοντας σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του News 24/7: «Είναι λάθος τα εμπάργκο ό,τι και να λέει ένας τηλεοπτικός σταθμός» και εκτίμησε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη άρση αυτής της επιλογής.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άκουσε νωρίς τον Νίκο Φίλη, μακάρι για εκείνον να είχε γίνει νωρίτερα και η προεκλογική του επίσκεψη στην Τρίπολη, ίσως να είχε καταλάβει το λάθος του.

Τώρα επισκέπτεται τον ΣΚΑΪ έχοντας την ψευδαίσθηση πως δίνει ένα ματς, εκτός έδρας, για να το κερδίσει, οι πολίτες όμως έχουν δείξει τις προθέσεις του, οι επιθέσεις στα ΜΜΕ γύρισαν μπούμεραγκ. Το ματσάκι δεν δείχνει να γυρνάει, το έχει καταλάβει και ο ίδιος, τα παραμύθια του Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Νίκου Παππά, περί ντέρμπι, τον έριξαν στα βράχια.

Και για το τέλος ένα εύλογο ερώτημα, όταν έστειλε τελεσίγραφο για να μην εμφανισθούν ξανά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ, είχε συνεδριάσει η Κ.Ε. και η Π.Γ. του κόμματος, αλήθεια ο ίδιος ποιο όργανο ρώτησε για να προχωρήσει στην άρση του εμπάργκο;

Σαφώς κανένα, πρόκειται για την τελευταία παράσταση του αλαζόνα πρωθυπουργού, μετά την ήττα, οι σύντροφοι του πρώτοι θα του βγάλουν τον λογαριασμό…

Αν η Τρίπολη ήταν νωρίτερα μπορεί τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, τώρα όλα είναι μοιρασμένα και κερασμένα, στον δρόμο για την ήττα, στην πορεία για την αποδόμηση του προφίλ του μάγου της πολιτικής…

Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr 

Facebook Comments