Ρέγκλινγκ: Αν οι αριθμοί βγαίνουν θα υπάρξουν μειώσεις φόρων - από Σεπτέμβρη τα νεότερα

Καθημερινή

Ρέγκλινγκ: Αν οι αριθμοί βγαίνουν θα υπάρξουν μειώσεις φόρων - από Σεπτέμβρη τα νεότερα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Για τον Σεπτέμβριο, όταν θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα παραπέμπει ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, τις συζητήσεις σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το κόστος τους και την ύπαρξη ή μη δημοσιονομικού κενού για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Μιλώντας στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρει, ότι "χρειαζόμαστε περισσότερες λεπτομέρειες για να δούμε αν οι αριθμοί βγαίνουν", καθιστώντας σαφές ότι αν υπάρχει κενό αυτό θα πρέπει να καλυφθεί. Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM παραδέχτηκε ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι υψηλοί, χαρακτηρίζοντας θετική τη μείωση ορισμένων εξ αυτών, που αφορούν στο εισόδημα φυσικών και νομικών προσώπων.

Ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρει επίσης ότι η ανατροπή της μείωσης του αφορολόγητου προκάλεσε απογοήτευση στους θεσμούς και "δεν βοήθησε". Προσθέτει πάντως, ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα και άρα δεν υπάρχει η πρόθεση να επιβληθεί οποιοδήποτε μέτρο. Ωστόσο, προσθέτει ότι οι θεσμοί θα εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το τι είναι καλό για την ανάπτυξη.