Για τον Σεπτέμβριο, όταν θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα παραπέμπει ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, τις συζητήσεις σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το κόστος τους και την ύπαρξη ή μη δημοσιονομικού κενού για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Μιλώντας στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρει, ότι “χρειαζόμαστε περισσότερες λεπτομέρειες για να δούμε αν οι αριθμοί βγαίνουν”, καθιστώντας σαφές ότι αν υπάρχει κενό αυτό θα πρέπει να καλυφθεί. Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM παραδέχτηκε ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι υψηλοί, χαρακτηρίζοντας θετική τη μείωση ορισμένων εξ αυτών, που αφορούν στο εισόδημα φυσικών και νομικών προσώπων.

Ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρει επίσης ότι η ανατροπή της μείωσης του αφορολόγητου προκάλεσε απογοήτευση στους θεσμούς και “δεν βοήθησε”. Προσθέτει πάντως, ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα και άρα δεν υπάρχει η πρόθεση να επιβληθεί οποιοδήποτε μέτρο. Ωστόσο, προσθέτει ότι οι θεσμοί θα εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το τι είναι καλό για την ανάπτυξη.

Facebook Comments