Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ κι η ανόρθωση της χώρας

Λοβέρδος Γιάννης

Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ κι η ανόρθωση της χώρας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

H μεγαλύτερη πολιτική απάτη των τελευταίων ετών κι η μεγαλύτερη κοροϊδία των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα «κοινωνικά μερίσματα» κι οι επιδοματικές πολιτικές, που υποτίθεται ότι προήλθαν από το δήθεν «υπερπλεόνασμα» της οικονομίας.

Η Μαρία Τρ. πέρασε πλέον τα 50 της χρόνια. Από νεαρή κοπέλα εργάζεται ως νοσηλεύτρια σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα. Τα τελευταία χρόνια είναι προϊσταμένη σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Επί δεκαετίες κάνει την εργασία της, που η ίδια θεωρεί ότι είναι καθήκον κι αποστολή ταυτόχρονα, με ευσυνειδησία, συχνά με αυταπάρνηση. Πολλές ώρες, κοπιώδους εργασίας αλλά προσπαθεί να κρατήσει πάντα το χαμόγελο της, απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, που αντιμετωπίζει καθημερινά, και να εμψυχώσει τους ασθενείς της, που παλεύουν για τη ζωή τους. Τους τελευταίους 17 μήνες δεν τα καταφέρνει πολύ καλά. Βλέπετε κοντά 1,5 χρόνο τώρα έχει να πληρωθεί. Και πάλι καλά που είχε κάποιες οικονομίες στην άκρη, που όμως έχουν πια εξανεμισθεί. Πάλι καλά, που ο σύζυγος της έχει ακόμα δουλειά και τα παιδιά της δεν την έχουν οικονομικά ανάγκη. Και μπορεί να επιβιώνει. Για τους συναδέλφους της όμως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Δεν έχουν πια ούτε τα ναύλα τους να έρχονται κάθε μέρα στη δουλειά τους. Η κλινική καταρρέει. Αλλά δεν τα βάζουν με τον κλινικάρχη, που γνωρίζουν ότι δεν τους πληρώνει όχι γιατί δεν θέλει αλλά γιατί δεν μπορεί. Οι οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατ ευρώ κι ανεβαίνουν καθημερινά. Η κλινική θα μπορούσε να σωθεί και τα δεδουλευμένα θα μπορούσαν να καταβληθούν στους απελπισμένους εργαζόμενους, αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της «υπερσυγκράτησης» δαπανών, που έκανε για να βγάλει όσον το δυνατόν μεγαλύτερο «υπερπλεόνασμα», είχε καταβάλλει το μεγαλύτερο έστω μέρος των οφειλών της, προς την συγκεκριμένη κλινική και σε πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Αλλά δεν το έκανε!

Για ένα απλό λόγο. Ο Αλέξης Τσίπρας κι οι σύντροφοι του είχαν ανασύρει κουτοπόνηρα από την (μάλλλον ξεπερασμένη προεκλογική φαρέτρα τους) ένα τέχνασμα. Μην πληρώνοντας τις οφειλές προς τους ιδιώτες προμηθευτές του Δημοσίου και αυξάνοντας υπέρμετρα την έμμεση φορολογία αλλά και την άμεση, ιδίως των ελεύθερων επαγγελματιών, των εμπόρων, των επιστημόνων, των αυταπασχολούμενων, μπορεί να ισχυρίζεται ότι πέτυχε πρωτογενές «υπερπλεόνασμα» κι άρα μπορεί να διανείμει μεγαλύτερο «κοινωνικό μέρισμα» στους…«κοινωνικά ασθενέστερους».

Αυτό όμως που δεν λέει είναι ότι αυτό το (ψευδεπίγραφο) υπερπλεόνασμα είναι πράγματι «ματωμένο», όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε το 2014 όταν ήταν στην αντιπολίτευση κι η κυβέρνηση Σαμαρά μοίραζε 500άρικα στους κοινωνικά ασθενέστερους. Γιατί επιτυγχάνεται από την καταστροφή της Μαρίας Τρ. και των συναδέλφων της. Γιατί επιτυγχάνεται από την υπερφορολόγηση του 35χρονου δικηγόρου Χάρη Κ., ο οποίος μη μπορώντας να καταβάλλει το νοίκι στο γραφείο του, του έγινε έξωση και ντροπιάστηκε στο περιβάλλον του. Πίσω από το δήθεν «υπερπλεόνασμα» κρύβονται τραγωδίες ανθρώπων, που βλέπουν την μικρή επιχείρηση η το μαγαζί τους να καταρρέει, όπως ο έμπορος Δαμιανός Π. του οποίου οι λογαριασμοί υπέστησαν κατάσχεση από την Εφορία, και δεν μπορεί καν να ανανεώσει το εμπόρευμα στο μαγαζί ρούχων, που διατηρεί από το 1973.

Αυτά ήρθε η ώρα να αλλάξουν. Κι αυτή είναι η, εξαιρετικά δύσκολη, αποστολή της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την επιτυχία της θα κριθεί η ανόρθωση της χώρας τα προσεχή χρόνια