Κ. Μητσοτάκης: Τα capital controls είναι πλέον παρελθόν

MarketNews

Κ. Μητσοτάκης: Τα capital controls είναι πλέον παρελθόν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την πλήρη άρση των capital controls από την 1η Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας στη Βουλή, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι κατατίθεται η σχετική τροπολογία. Όπως είπε πλέον η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα έχει αποκατασταθεί. Σήμερα κλείνει οριστικά μια τετραετής περίοδος ανασφάλειας και μετά από 50 μήνες τα capital controls καταργούνται.

Αναφορικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός τόνισε ότι γλιτώνει τη χώρα από κυρώσεις εκατομμυρίων και αναδρομικά πρόστιμα της τάξης των 5.400 ευρώ ημερησίως από την 7η Μαίου του 2018. «Οι νέες ρυθμίσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι κρίσιμες», τόνισε.

Νωρίτερα:

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ταχθεί υπέρ της άρσης των περιορισμών στο τραπεζικό σύστημα μετά την συνεχιζόμενη αύξηση των καταθέσεων.

Η σχετική διάταξη έχει λάβει την έγκριση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας το οποίο έχει ήδη συγκαλέσει ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας. Η νομοθετική διάταξη έχει λάβει επίσης την πλήρη έγκριση των θεσμών.