Πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα, θα ληφθούν αποφάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση στο μέτωπο της Novartis. Αφενός, θα διαβιβαστεί στη Βουλή ο φάκελος με αναφορά σε Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά τις καταγγελίες Σαμαρά-Βενιζέλου, με αποτέλεσμα η Βουλή να καλείται να αποφανθεί επί της άρσης ασυλίας. 

Η σύσταση Εξεταστικής ή Προκαταρκτικής Επιτροπής, όμως, είναι μια άλλη ιστορία. Και δεν είναι δεδομένη η απόφαση, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω. Υπάρχουν άνθρωποι στο Μαξίμου που είναι της άποψης θα πρέπει να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνηθούν οι ευθύνες όσων «έστησαν» την αποδεικνυόμενη σκευωρία της Novartis. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη γραμμή σκέψης: αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικά αφοπλισμένος. Κάνει σημειακή αντιπολίτευση και πετάει διαρκώς το μπαλάκι στην κυβέρνηση να κάνει Εξεταστική, Προανακριτική ή και Ειδικό Δικαστήριο. Ο λόγος είναι απλός: ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να αποκτήσει την ιδιότητα του διωκόμενου, για να παρουσιαστεί ως μαχητής σε μια αρένα. 

Υπό αυτό το πρίσμα, υπάρχουν κυβερνητικοί επιτελείς που λένε ότι ένα τέτοιο αίτημα θα είναι…καύσιμο στο πολιτικό ρεζερβουάρ του κ. Τσίπρα, ο οποίος έχει αδρανοποιηθεί. Και αυτό, λοιπόν, λαμβάνεται υπόψιν στις σχετικές επεξεργασίες των μελών του πρωθυπουργικού επιτελείου. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments