Ράλι για τα ομόλογα: Στο 1,309% το 10ετές και στο 0,599% το 5ετές!

MarketNews

Ράλι για τα ομόλογα: Στο 1,309% το 10ετές και στο 0,599% το 5ετές!  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Συνεχίζουν τις εξαιρετικές επιδόσεις τα ελληνικά ομόλογα μετά από ένα διάλειμμα ήπιων διακυμάνσεων που σημειώθηκε το διάστημα γύρω από την επανέκδοσης του 10ετούς ομολόγου.

Αν και οι τάσεις στα ομόλογα της ευρωζώνης γενικότερα σήμερα είναι μικτές, οι ελληνικοί τίτλοι καταγράφουν δυναμικό ράλι με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στα όρια του 1,3% με πτώση της τάξης του 8% περίπου από χθες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε έως το και το 1,296 % για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ανάλογες είναι και οι… διαθέσεις στους 5ετείς τίτλους, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 0,595% έχοντας υποχωρήσει άνω του… 10% από χθες. Ιστορικά χαμηλά καταγράφουν και οι υπόλοιπες διάρκειες με το 15ετές να βλέπει την απόδοσή του στο 1,794%, το 20ετές στο 2,090% και το 25ετές στο 2,267%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές αποτιμούν θετικές εξελίξεις προσεχώς για την ελληνική οικονομία από τους οίκους αξιολόγησης, μετά και την έγκριση του σχεδίου "Ηρακλής" από την Κομισιόν, για τη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών. Έτσι, "βλέποντας" πως τα ελληνικά ομόλογα θα προσφέρουν ακόμα χαμηλότερες αποδόσεις, σπεύδουν να ανέβουν στο… τρένο του (νέου) ράλι.

Η S&P θα δώσει την "ετυμηγορία" της για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας την επόμενη Παρασκευή και αναμένεται ευρέως αναβάθμιση κατά μία τουλάχιστον βαθμίδα καθώς οι προοπτικές που δίνει ο οίκος είναι θετικές (που σημαίνει ότι η επόμενη κίνησή του είναι πιθανότατα θετική), ενώ ανάλογη κίνηση αναμένεται λίγες ημέρες μετά και από την DBRS, την 1η Νοεμβρίου η οποία συμπίπτει και με την επανεκκίνηση του QE της EKT, το οποίο θα ωφελήσει έμμεσα και τα ελληνικά ομόλογα.

Κούρταλη Ελευθερία