Μπορεί το Twitter να «γκρίνιαξε» για το ένα και μόνο επεισόδιο στη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι», όμως ο ανταγωνισμός μάλλον αναστέναξε από ανακούφιση. Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη έριξε τίτλους τέλους στις 22.00 και έδωσε περιθώριο στα talent show του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΙ να φορτσάρουν στην τηλεθέαση.

Tο «Κόκκινο Ποτάμι» σημείωσε τηλεθέαση 28,3% στο νεανικό κοινό, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Nielsen, που κυκλοφορούν νωρίς το πρωί. Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, έφτασε ανά τέταρτο ακόμη και το 29,7%. Είναι ενδεικτικό πως την ίδια ώρα, τόσο το The Voice, όσο όμως και το Final 4 παρέμεναν σε χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης, που ανά τέταρτο έγραφαν ακόμη και μονοψήφια ποσοστά.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο ωστόσο εδώ είναι πως με το τέλος της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», το OPEN αδυνατεί να συγκρατήσει τους τηλεθεατές. Η αθλητική εκπομπή Total Football που ακολούθησε αμέσως μετά είδε ποσοστά τηλεθέασης κάτω από… τη βάση και έκλεισε με ένα 6,8% για τα νεανικά κοινά.

Η μυθοπλασία είναι για τη φετινή σεζόν το είδος προγράμματος που λατρεύουν οι τηλεθεατές. Ωστόσο, κλασικά προγράμματα, όπως το The Voice που βρίσκεται για τέταρτη σεζόν στον αέρα, διατηρούν πάντα το κοινό τους. Έτσι, το παιχνίδι του ΣΚΑΪ συγκέντρωσε ποσοστό 24,6%, αγγίζοντας ανά τέταρτο και μετά τις 23.00 τηλεθέαση 39,1%.

Την ίδια ώρα, πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για το νέο talent show του ΑΝΤ1, παρά τα λαμπερά ονόματα της κριτικής επιτροπής. Το Final 4 έκλεισε με τηλεθέαση 13,7%, ποσοστό αυξημένο μεν σε σχέση με την περασμένη Κυριακή, αλλά σίγουρα όχι αρκετό για να ικανοποιήσει το κανάλι. Το show σημείωσε 21,8% ένα τέταρτο πριν το φινάλε και όσο δινόταν η τελευταία μονομαχία των παικτών με τους τέσσερις φιναλίστ.

Facebook Comments