Επένδυση 18 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, στην επιτυχημένη έκδοση 7ετούς χρέους μέσω του οποίου η εταιρεία άντλησε 150 εκατ. ευρώ.

Οι πόροι που αντλήθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση περαιτέρω επενδύσεων σε projects ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εντός Ελλάδος, τα οποία θα συμβάλουν στον στόχο της χώρας να λαμβάνει το 35% της ενεργειακής της κατανάλωσης από ΑΠΕ έως το 2030.

Η επένδυση αποτελεί μέρος του Πλαισίου Ελληνικών Εταιρικών Ομολόγων της EBRD, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την τράπεζα προκειμένου να αναπτυχθεί η ελληνική αγορά εταιρικών ομολόγων και να βελτιωθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Η Ernst & Young πιστοποίησε ότι το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής εμπίπτει στην αξιολόγηση της Πρωτοβουλίας Πράσινων Ομολόγων, άρα συνιστά πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο.

H EBRD άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα σε μη τακτική βάση το 2015, προκειμένου να βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει περί τα 3 δισ. ευρώ σε 51 projects εταιρικού, χρηματοοικονομικού, ενεργειακού χαρακτήρα, καθώς και στον τομέα των υποδομών στη χώρα.

Facebook Comments