Ντόρα Respect

Πιέρρος Γιώργος

Ντόρα Respect, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει την μεγαλύτερη της μάχη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ποντάροντας στην υλοποίηση του σχεδίου για την μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, κάποιοι βουλευτές της ποντάρουν στο ψάρεμα ψήφων από τα νερά της ακροδεξιάς.

Έτσι άνοιξε η κουβέντα για τα ψησίματα, τα χοιρινά και τις μπύρες που δήθεν θα απαγορεύονταν όταν βρίσκονταν κοντά μουσουλμάνοι. Συζήτηση που κάλυψε την ουσία, ότι ακραία στοιχεία προγραμματίζουν μια χυδαία εκδήλωση ευμάρειας και ψευτομαγκιάς απέναντι ακριβώς από το σημείο που στεγάζονται ξεριζωμένοι άνθρωποι, όπως ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους χαρακτήρισε.

Στην ουσία οι βουλευτές που ξεκίνησαν να κάνουν αστεία για το θέμα και να δικαιολογούν αυτές τις ακρότητες, υπονομεύουν το σχέδιο της κυβέρνησης που συμμετέχουν. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τους «μαζέψει» με δυναμικό τρόπο, τότε σίγουρα αυτό τους το ψάρεμα στα νερά της ακροδεξιάς θα το βρει μπροστά του ως απροσπέλαστο εμπόδιο.

Ευτυχώς πολύ νωρίς η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε με καθαρό και αιχμηρό τρόπο το μήνυμα στους «ψαράδες» ψήφων, με την ακραία ρητορική. Η δήλωση της ενδεχομένως να είναι η πιο σκληρή που έχει γίνει ποτέ, από βουλευτή για βουλευτή του ίδιου κόμματος.

Τους χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς ανόητους, λέγοντας ότι η βλακεία είναι ανίκητη. Μίλησε για απανθρωπιά, λέγοντας ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός απέναντι στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Έβαλε καθαρά τα όρια τονίζοντας ότι δεν μπορεί βουλευτής της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηρίζει ότι η έλλειψη ανθρωπιάς μπορεί να είναι πολιτική θέση. Σημείωσε μάλιστα, ότι κάποιοι νέοι βουλευτές του κόμματος δεν κατάλαβαν καν γιατί μιλούσαν. Η τοποθέτηση της φωτογραφική…

Η Ντόρα Μπακογιάννη έσωσε την αξιοπρέπεια της κυβέρνησης και το κυριότερο έκοψε την λιγούρα αρκετών που σκέφτονται το «ψάρεμα» ακραίων, ακόμα και αν είναι κόντρα στην ίδια την κυβέρνηση που μετέχουν.
Respect λοιπόν…

Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr