Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν θέλουν και πολλή εξήγηση: ο ΣΥΡΙΖΑ τορπιλίζει την Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και μετά επιδιώκει να πετάξει το μπαλάκι στη ΝΔ και στον πρόεδρο της Βουλής. 

Το επιχείρημα, απλό: δεν είχε δικαίωμα η Επιτροπή να εξαιρέσει από μέλη της τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη που θα κληθούν στην πορεία ως μάρτυρες. Γιατί προφανώς για τον ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει εξαιρετικά λογικό να είναι την ίδια ώρα και εξεταστές και εξεταζόμενοι οι κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης. Σαν τα δικαστήρια, μπορεί κανείς να είναι και εισαγγελέας και μάρτυρας την ίδια ώρα. 

Αυτά τα πράγματα δεν αντέχουν σε λογική κριτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, επιμένει. Είναι σαφές ότι στρατηγική επιδίωξη πλέον είναι να καλέσει η πλειοψηφία τον Φρούραρχο της Βουλής, προκειμένου να πάρει τους δύο βουλευτές σηκωτούς και τότε, με αψευδή μάρτυρα το βίντεο, ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. 

Μόνο που τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα: δεν είναι η ΝΔ που επιδιώκει να μην καταθέσει ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος το…προσπαθεί εδώ και αρκετές συνεδριάσεις της Προανακριτικής. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τον κ. Φρουζή. Μην τρελαθούμε κιόλας, ο κ. Φρουζής ελέγχεται για το σύνολο του σκανδάλουNovartis, όχι μόνο για το πολιτικό του σκέλος. Άρα και για το ιατρικό του. Άρα, δεν είναι πολλά που έχει να φοβηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τη Novartisσημαία του ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» έχει κάθε συμφέρον να επιθυμεί τη μπαχαλοποίηση της διαδικασίας για να μην καταθέσουν ουσιωδώς τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος όσο και οι κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης. 

Γιατί, σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετικά πιθανό, αντί να τεκμηριωθεί ένα σκάνδαλο, να τεκμηριωθεί μια σκευωρία. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments