Η πρώτη γυναίκα και η πρώτη φιλόζωη Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σταματάκου Σταματίνα

Η πρώτη γυναίκα και η πρώτη φιλόζωη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Για την άλλη διάσταση του προφίλ της πρώτης γυναίκας υποψήφιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας μίλησε η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου.

Όπως είπε η κα Μάνδρου στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η κα Σακελλαροπούλου έχει περιβαλλοντικές ανησυχίες και είναι φιλόζωη με ιδιαίτερη αγάπη στις γάτες.

«Ιδιαίτερα ευαίσθητη σε περιβαλλοντικά θέματα», όπως είπε η Ι. Μάνδρου, ως σύμβουλος Επικρατείας ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις όπως η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, η διάσωση των προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ως διατηρητέων.

Ελπιδοφόρο ότι η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου είναι ιδιαίτερα φιλόζωη με αδυναμία στις γάτες. Ίσως ήρθε η ώρα να εμπεδώσουμε ότι η φιλοζωία είναι ζήτημα πολιτικής και πολιτισμού από τον πρώτο πολίτη με τον θεσμικότερο ρόλο στη χώρα.

Από το βιογραφικό της διακρίνει κανείς ότι πρόκειται για μια γυναίκα δραστήρια, με προσωπικότητα, χορτάτη από διακρίσεις και επιτυχίες, αλλά και μια γυναίκα μακριά από τον κομματικό σωλήνα και τον πολιτικό κόσμο.