Είμαι ευρωσκεπτικιστής, το δηλώνω ευθέως, εξ αρχής, να συνεννοούμαστε.
Είμαι οικονομικά φιλελεύθερος με αυστηρό κρατικό έλεγχο και κοινωνικά συντηρητικός.
Πιστεύω στα έθνη κράτη.
Θεωρητικά είμαι δεξιός.
Η ΕΕ των 10 τελευταίων ετών είναι σε νευρική κρίση, σε καμία περίπτωση φιλελεύθερη, σε καμία περίπτωση δεν τηρεί τις χριστιανικές της ρίζες, σε καμία περίπτωση δεν είναι ένωση.
Είναι σαφής η Γερμανική ηγεμονία, η προσθήκη κρατών στην ΕΕ στην σφαίρα επιρροής αποκλειστικά της Γερμανίας και με οικονομική πολιτική προσαρμοσμένη μόνον στα μέτρα της Γερμανίας.
Καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, καμία ευρωπαϊκή ασφάλεια, καμία πολιτική με όραμα την ενιαία και ομαλή δημοκρατική ένωση.
Είναι πλέον πολλαπλά τα σημάδια παρακμής της ΕΕ και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και Γερμανικής φεουδαρχικής αντίληψης των πραγμάτων.
Ως εδώ, δεν πάει άλλο.
Υπάρχει και ο αντίλογος, σας παρέχουμε ασφάλεια λένε, σας παρέχουμε οικονομική σταθερότητα και σας δίνουμε επιδοτήσεις, έχουμε ευρωπαϊκή στήριξη.
Μύθος όλα. 
Μας παρέχουν γιατί δίνουμε, καμία ασφάλεια δεν έχουμε γιατί αναγκαζόμαστε να ξοδεύουμε μόνοι μας για να είμαστε ασφαλείς, ανεξάρτητοι δεν είμαστε και στα μνημόνια μπήκαμε, περισσότερο γιατί βόλευε την ευρωπαϊκή νομενκλατούρα, την γερμανική δηλαδή και λιγότερο για τα λάθη μας. Έχω σαφή άποψη, προσωπική ότι κάτι δεν μας είπαν καλά, κάπου δεν κολλάνε όλα αυτά που υποστήκαμε ως λαός την τελευταία δεκαετία.
Δεν είδα καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πουθενά, δεν παραμυθιαζόμαστε.
 
Η Βρετανία δεν ανέχτηκε τα τερτίπια της Γερμανίας, σας προσφέρουμε αίγλη και δεν μας προσφέρετε τίποτα είπαν, εξάλλου πάντα λίρα είχαν και την αγγλοσαξονική οικονομία που δεν εξαρτάται τόσο πολύ από την Ευρώπη.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, με διαφορετική χροιά, αλλά τα έχουμε ξανά ζήσει στην Ευρώπη αυτά. Βέβαια δεν γνωρίζω την κατάληξη αυτή την φορά, αλλά σίγουρα δεν θα περάσει εύκολα χρόνια πλέον η ΕΕ.
Η Γαλλία του Μακρόν έχει αρχίσει να κρατά αποστάσεις από την Γερμανία και παίρνει ξεχωριστές πρωτοβουλίες και η Ιταλία είναι υπό την πλειοψηφία εθνικιστών.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τούτο, η Ευρώπη έχει μια ιστορία με έθνη που έχουν μεγάλες διαφορές και καταβολές και η ιστορία πολλές φορές πληγώνει και οι πληγές δεν κλείνουν εύκολα ύστερα από 2 παγκόσμιους πολέμους που ξεκίνησαν από την Γερμανία.
Η αυταρχική προσέγγιση των Γερμανών δεν διευκολύνει τα πράγματα, πάντα δημιουργούσε προβλήματα από παλιά. 
Οι Γερμανοί όμως μόνο, δεν είναι η Ευρώπη, ούτε βέβαια η Μεγάλη Βρετανία, οι Άγγλοι δηλαδή πλέον.
Η Ευρώπη είναι ο χριστιανικός της πυρήνας εδώ και 2 χιλιετίες και η ανεξαρτησία των εθνών της.
Τα πάρε δώσε της Γερμανίας με την Τουρκία δημιουργούν πρόβλημα κοινωνικής συνοχής και από ότι φαίνεται δεν έχουν διδαχθεί από τις δύο ήττες τους στους ΠΠ.
Αυτό δεν σβήνει με δύο αρχικά, Ε.Ε.
 
Το ξήλωμα του πουλόβερ ξεκίνησε την 31 Ιανουαρίου 2020, η καταμέτρηση ξεκίνησε, να δούμε που θα καταλήξει αυτή την φορά.
Δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά ακόμα υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης και αλλαγής πορείας.
Οι πολιτικοί «φροντίζουν» τους λαούς τους.
Η ευρωβουλή μπορεί να φροντίσει τους Έλληνες ;

Facebook Comments