Ο κύβος ερρίφθη για την κυβέρνηση και τις επόμενες μέρες θα πρέπει να αναμένονται ανακοινώσεις για το πού θα γίνουν τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά. Τα κλειστά κέντρα θεωρούνται αναπόσπαστο τμήμα της νέας στρατηγικής κυβέρνησης, καθώς, πέρα από τη λειτουργία τους, θα στέλνουν και ένα μήνυμα αποτροπής στην άλλη μεριά του Αιγαίου. 

Το κέντρο στη Λέσβο δεν θα είναι στη Μόρια, αλλά σε άλλη τοποθεσία, ενώ το πρώτο που θα είναι έτοιμο, έστω και όχι στην πλήρη του χωρητικότητα, θα είναι αυτό της Σάμου. Η κυβέρνηση, πάντως, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη χωροθέτηση των νέων κλειστών κέντρων, καίτοι για το ζήτημα υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις και από τις τοπικές κοινωνίες και από τους δημάρχους των νησιών. Σημειωτέον, πάντως, στις συναντήσεις που έχουν γίνει με κυβερνητικά στελέχη, οι δήμαρχοι των νησιών υπογραμμίζουν ότι δεν θέλουν τις σημερινές ανοιχτές δομές, αλλά δεν θέλουν και τις κλειστές δομές που σχεδιάζονται.

Πάντως, η κυβέρνηση συνεχίζει με τα…μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τις νησιωτικές δημοτικές αρχές και την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Έτσι, την Πέμπτη θα γίνει ένα νέο ραντεβού, όπως αυτό που είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη. Έτσι, στη νέα συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που είναι ανοιχτά, ενώ στο ραντεβού θα βρεθούν και άλλοι υπουργοί, μετά την κύρια συνάντηση, για θέματα που απασχολούν τους νησιώτες, όπως η υγεία, ο τουρισμός και οι υποδομές. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments