Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς

MarketNews

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η προσδοκώμενη αναβάθμιση των οικονομικών προβλέψεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και η πρόσφατη «ψήφος εμπιστοσύνης» του οίκου Fitch, σε συνδυασμό με την ευρύτερη τάση διεθνώς για στροφή προς τις αγορές κρατικού χρέους ευνοούν τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να υποχωρεί σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 1,02% και το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 149 μονάδες βάσης.

Η συνεχής αποκλιμάκωση στην απόδοση του 10ετούς δικαιώνει τις προβλέψεις διεθνών οίκων για υποχώρηση ακόμη και κάτω από το όριο του 1%. Οι βελτιωμένες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, η προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και η φιλοαναπτυξιακή πολιτική αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, τα ελληνικά ομόλογα αναμένεται να "νικήσουν" ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Υπενθυμίζεται πως η Capital Economics είχε προβλέψει πως φέτος η απόδοση του ελληνικού 10ετούς θα κινηθεί στο 1% ενώ η Citigroup – η οποία διατηρεί τη σύσταση "αγοράς" για τα ελληνικά 10ετή έναντι των γερμανικών – είχε εκτιμήσει πως η απόδοση του ελληνικού 10ετούς θα κινηθεί στο 1,30% στα α’ τρίμηνο του 2020, στη συνέχεια θα υποχωρήσει στο 1,10% στο β ΄τρίμηνο, στο γ΄ τρίμηνο θα βρεθεί στο 0,90%, ενώ θα κλείσει το δ’ τρίμηνο στο 0,70%.

Κούρταλη Ελευθερία