Ένα εγχώριο ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση με γνώμονα τα γεγονότα της περιόδου 2015-2019, μια ελληνική κωμωδία με κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες και ένα δράμα εποχής με ήρωα έναν ρεπόρτερ που επιχειρεί να πάρει συνέντευξη από τον Στάλιν είναι μερικές από τις ταινίες της εβδομάδας.

Ο Κύριος Τζόουνς

Το 1933 ο Βρετανός δημοσιογράφος Γκάρεθ Τζόουνς ταξιδεύει στη Σοβιετική Ένωση αναζητώντας τρόπο να πάρει συνέντευξη από τον Ιωσήφ Στάλιν. Αντ’ αυτού, θα γίνει μάρτυρας του μεγάλου ουκρανικού λιμού, ενός καλά κρυμμένου μυστικού από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σκηνοθεσία Ανιέσκα Χόλαντ με τους: Τζέιμς Νόρτον, Βανέσα Κίρμπι, Πίτερ Σάρσγκαρντ

Μία Κρυφή Ζωή

Η ειδυλλιακή ζωή του Αυστριακού αγρότη Φραντς Γιαγκερστάτερ διακόπτεται απότομα, όταν λαμβάνει ειδοποίηση να καταταγεί στον ναζιστικό στρατό. Αποφασίζει να αρνηθεί, αντιμετωπίζοντας κατηγορία για εσχάτη προδοσία.

Σκηνοθεσία Τέρενς Μάλικ με τους: Άουγκουστ Ντίελ, Ματίας Σένερτς, Μπρούνο Γκαντς, Βάλερι Πάτσνερ

Like a Boss

Η φιλία των Μία και Μελ θα δοκιμαστεί σκληρά όταν η πανίσχυρη φίρμα της επιχειρηματία Κλερ Λούνα προσφερθεί να εξαγοράσει την εταιρία καλλυντικών που έχουν ιδρύσει και διαχειρίζονται.

Σκηνοθεσία Μιγκέλ Αρτέτα με τους: Τίφανι Χαντίς, Ρόουζ Μπερν, Σάλμα Χάγιεκ

Ciao Italia

Μια παρέα άνεργων γυναικών αποφασίζει να κλέψει μια τράπεζα με τη βοήθεια της ηλικιωμένης αντάρτισσας σπιτονοικοκυράς τους, όμως αγνοούν ότι τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους παρακολουθούν ένας συνταξιούχος βασιλικός χωροφύλακας και τα τσιράκια του.

Σκηνοθεσία Γιώργος Παπαθεοδώρου με τους: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ηλία Λογοθέτη, Τιτίκα Σαριγκούλη, Γρηγόρης Αρναούτογλου

«Agora II – Δεσμώτες»

Το χρονικό του τρίτου μνημονίου και ο αντίκτυπός του στην ελληνική καθημερινότητα.

Σκηνοθεσία Γιώργος Αυγερόπουλος

Οι Σκανταλιάρηδες

Εδώ και 200 χρόνια οι Σκανταλιάρηδες, μικροσκοπικά ξωτικά που βοηθούσαν κρυφά τους ανθρώπους, κρύβονται μακριά τους σε μυστικές υπόγειες κατοικίες. Μία μέρα, όμως, η ζωηρούλα Έλφι αποφασίζει να αψηφήσει τους περιορισμούς και με δύο φίλους της σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της γης.

Σκηνοθεσία Ούτε φον Μίνχαου – Πολ

Facebook Comments