Πόσο αφροδισιακή είναι τελικά η σοκολάτα;

MarketNews

Πόσο αφροδισιακή είναι τελικά η σοκολάτα;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πολλά έχουν γραφτεί για την σοκολάτα και την θρεπτική της αξία ως… αφροδισιακό. Ανεβάζει τελικά την όρεξη για σεξ η σοκολάτα;

Μια νέα έρευνα Ιταλών επιστημόνων δείχνει πως η κατανάλωση έστω μίας μπάρας σοκολάτας την ημέρα οδηγεί σε ενίσχυση της λίμπιντο. Βελτιώνει επίσης τη σεξουαλική λειτουργία και ποιότητα, ενώ αυξάνει την επιθυμία και τη σεξουαλική ευχαρίστηση-ικανοποίηση.

Η λειτουργία της

Περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και άλλα συστατικά ωφέλιμα για την υγεία μας. Θεωρείται αφροδισιακό κι αυτό οφείλεται σε δύο ουσίες που περιέχει: την τρυπτοφάνη και τη φαινυλαιθαναμίνη. Η ψυχολόγος Σου Ράιτ ανέφερε ότι η φαινυλαιθυλαμίνη που περιέχει η σοκολάταμπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των ενδορφινών (ουσίες που είναι υπεύθυνες για το αίσθημα της απόλαυσης) στον εγκέφαλο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που λειτουργεί εθιστικά. Άλλες πάλι μελέτες δείχνουν ότι αυξάνει τη σεροτονίνη, που είναι η ορμόνη της χαράς.

Ορισμένες διαπιστώσεις δείχνουν πως αυξάνει τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα. Γεγονός που θα μπορούσε να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργικότητα και τη σεξουαλική αποδοτικότητά. Το παραπάνω οφείλεται σε μία ουσία την L-αργινίνη, που ανήκει στα πρωτεινικά αμινοξέα.

Ποσότητα

Αρχικά η μαύρη σοκολάτα θεωρείται καλύτερη ως προς τα οφέλη που έχει στην υγεία εν σχέσει με τη γάλακτος ή τη λευκή. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι τρώνε περίπου 100 γραμμάρια σοκολάτας την ημέρα λαμβάνουν τα περισσότερα θετικά της. Ενισχύει τον οργανισμό μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες, ενώ βοηθά στη μνήμη και τη συγκέντρωση. Είναι μία από τις τροφές που προσφέρει πολλή ενέργεια, χρησιμή για τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Η αλήθεια είναι κάπου στο ενδιάμεσο

Όσο υπάρχουν θεωρίες που υποστηρίζουν τη θέση ότι ενισχύει τη libido, άλλο τόσο υπάρχουν και οι αντίθετες θέσεις. Το ζήτημα που διερευνάται αφορά το κατά πόσο είναι φαινόμενο «Placebo». Ότι δηλαδή μπορεί αρκετοί άνθρωποι να ένιωσαν ερωτική διέγερση επειδή πίστεψαν ότι θα νιώσουν. Φυσικά η αλήθεια θα μπορούσε να είναι κάπου στη μέση. Σίγουρα επηρεάζει τη διάθεση λόγω ζάχαρης αλλά και λόγω της ενίσχυσης ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Ενισχυμένη διάθεση σημαίνει λιγότερο άγχος, άρα και περισσότερη όρεξη και απόδοση στο σεξ.