Ένα απρόοπτο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Το μεσημέρι Τσικνοπέμπτης στην αίθουσα «Κ. Τσαλδάρη» της Βουλής και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου,  είχε ένα…μικρό ατύχημα. Κατά την διάρκεια συζήτησης ενώ ο πρώην πρωθυπουργός πήγαινε να καθίσει στο έδρανό του, η καρέκλα υποχώρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος.

Ευτυχώς τίποτα σοβαρό δεν συνέβη και ο κ. Παπανδρέου δεν τραυματίστηκε. Μάλιστα,  σύμφωνα με μαρτυρία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λοβέρδου ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό,  ο Γιώργος Παπανδρέου παρά την πτώση δεν έχασε το χιούμορ του, λέγοντας αφού σηκώθηκε «Μην σας νοιάζει είμαι συνηθισμένος στις ηλεκτρικές καρέκλες, έχω κάτσει σε πολλές». 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε για το περιστατικό:

«Είχαμε μία πρωινή και μία βραδινή συνεδρίαση. Στην πρωινή, στα πίσω έδρανα που δεν είναι βολικά, εγώ δεν χωράω στα έδρανα αυτά και θα μπορούσα να ήμουν εγώ που το είχα σπάσει, είχε πρόβλημα ένα έδρανο. Από το πρωί, είχε γλιστρήσει κι άλλος βουλευτής και είχε ζητήσει ο πρόεδρος της επιτροπής και από την τεχνική υπηρεσία να διορθωθεί. Έτσι, όσοι ήμασταν από την πρωινή συνεδρίαση το ξέραμε…

Στη βραδινή συνεδρίαση ο κ. Παπανδρέου ήρθε αργοπορημένος. Ήταν λίγοι βουλευτές εκείνη την ώρα στην Αίθουσα, πήγε να καθίσει ο κ. Παπανδρέου και κάθισε στο χαλασμένο. Και ακούστηκε ξαφνικά ένα “μπραφ”, “μπαμ”… Έπεσε κάτω αφού ήταν σπασμένο. Υπήρξε μια θυμηδία, στην αρχή υπήρξε μικρή ανησυχία αν έπαθε κάτι ο άνθρωπος, δεν έπαθε γιατί αμέσως σηκώθηκε. Μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε “δεν είναι και κανένας χοντρός να το σπάσει“»

Ιστορικό με μικροατυχήματα 

Ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει μια επιρρέπεια στα μικροατυχήματα καθώς δεν είναι πρώτη φορά που απασχολεί με μια πτώση του.

Λίγα χρόνια πριν, αυτή τη φορά κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, σε εξωτερικό χώρο και ενώ απολάμβανε τη βόλτα του με το ποδήλατο του, σε μια προσπάθεια του να στρίψει, έχασε τον έλεγχο  με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί στη φτέρνα, χωρίς ευτυχώς να είναι κάτι σοβαρό. Το γραφείο του, ωστόσο, είχε διαψεύσει ότι υπήρξε οποιοδήποτε τέτοιο ατύχημα.

Παρόλα αυτά, δεν ήταν ούτε αυτή η πρώτη φορά που ακούσαμε για πτώση του κ. Παπανδρέου. Τον Απρίλιο του 2008, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε υποστεί τραυματισμό όταν είχε μπλεχτεί το χέρι του στην αλυσίδα του ποδηλάτου του.

Ευτυχώς, λοιπόν, αυτή τη φορά τίποτα κακό δε συνέβη και μακάρι η…στενή του σχέση με τις πτώσεις να μη συνεχιστεί.

 

Facebook Comments