Με την «Αυγή» να γράφει «τους γλεντάμε στο” ταε κβο ντο”» και τις αφίσες του Αλέξη Τσίπρα σε όλη την Αττική να θυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλεκτική οικολογική ευαισθησία, πραγματοποιήθηκε στο Φάληρο  η μεγαλύτερη μετεκλογική εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκεί παρουσιάστηκε και το βίντεο «πρώτοι με διαφθορά» με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ «καυτηριάζει» τους πρώτους 7 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, θέλοντας να χρεώσει ασυνέπεια και πελατειακές πρακτικές στην κυβέρνηση.Το κακό βέβαια είναι ότι αυτόματα έρχονται στο μυαλό οι πρώτοι 7 μήνες της δικής του διακυβέρνησης, αλλά φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε αντιληπτό στο επικοινωνιακό του επιτελείο.

Πέρα από τις πρώτες σειρές που κάθονταν τα γνωστά στελέχη του κόμματος, ενδιαφέρον είχε και το ετερόκλητο σκηνικό στις κερκίδες. Από την μια πλευρά ακούγονταν συνθήματα αριστερής κοπής από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως «η  ιστορία γράφεται με ανυπακοή» αλλά από την άλλη ένα πλήθος νεολαίων φώναζε συνθήματα πασοκικής κοπής όπως «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

Τυχαίο γεγονός; Όπως όλα δείχνουν όχι, στη μια πλευρά του γηπέδου βρίσκονταν τα στελέχη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και στην άλλη με διακριτό χώρο οι πρώην νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ από την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ.

Το κατά πόσο οι δύο πλευρές τρέφουν συναισθήματα εκτίμησης θα φανεί στο μέλλον, το βέβαιο είναι ότι πέρα από διαφορετικές πολιτικές καταβολές και αισθητική έχουν και διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις.

Οι ΠΑΣΠιτες της ΑΣΟΟΕ αν και έφτασαν στον ΣΥΡΙΖΑ πιο αργά από ότι η νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκτησαν ήδη προβάδισμα, δεν θα συναντηθούν με την άλλη πλευρά της κερκίδας, καθώς θα ενταχθούν σύμφωνα με πληροφορίες απευθείας στο κόμμα, χωρίς οργανωτική σχέση με την νεολαία.

Facebook Comments