Μην έχετε αμφιβολίες: ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει τις αποφάσεις του για ακόμα αυστηρότερη απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σάββατο, όταν στο Μαξίμου (ξανα)είδαν εικόνες ασυνείδητων ανθρώπων να κάνουν αμέριμνοι βόλτες σε παραλίες, πάρκα και μαρίνες. Διότι, ο καιρός σταδιακά ανοίγει και ποιος θα κρατούσε μέσα τους άφοβους Έλληνες…

Βεβαίως, τις προηγούμενες μέρες υπήρχε και κύμα συμμόρφωσης από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Όμως, αυτή η μικρή μειοψηφία έγειρε την πλάστιγγα στο μυαλό του πρωθυπουργού υπέρ της αυστηρής απαγόρευσης. 

Ο κ. Μητσοτάκης πήρε την απόφαση γνωρίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων θα ανέβει σημαντικά. Ποντάρει, όμως, στην ανάσχεση της αυξητικής τάσης της καμπύλης των κρουσμάτων σχετικά άμεσα, λαμβάνοντας νωρίτερα από πολλές άλλες χώρες αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Γνωρίζει, άλλωστε, καλά τις αντοχές του συστήματος Υγείας, το οποίο δεν μπορεί να υπερφορτωθεί ιδιαίτερα. 

Οι λίγοι, λοιπόν, που δεν πειθάρχησαν στις υποδείξεις των ειδικών και των κρατικών αξιωματούχων το έκαναν πιο…εύκολο για τον κ. Μητσοτάκη να εφαρμόσει τη γενικευμένη απαγόρευση κυκλοφορίας, με τις δεδομένες εξαιρέσεις για τις χρειώδεις μετακινήσεις. Κανείς δεν έχει σοβαρά αμφισβητήσει την απόφαση αυτή. 

Τις επόμενες 10 μέρες θα κάνουμε ταμείο… 

Facebook Comments