Οι Κρατιστές διαπίστωσαν αισχροκέρδεια σε αντισηπτικά, μαντηλάκια και οινοπνεύματα. Συμφωνούμε. Οι τιμές έχουν πενταπλασιαστεί. Το θέμα είναι τι σκοπεύουν να κάνουν γι αυτό.

            Τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;

Να αφήσετε ελεύθερη την αγορά να λειτουργήσει και οι τιμές σύντομα θα επανέλθουν σε επίπεδα λίγο υψηλότερα πριν την πανδημία. Εξηγείται από τον νόμο προσφοράς – ζήτησης. Διαπιστώνοντας το έλλειμμα στην αγορά όλοι οι παραγωγοί αντισηπτικών θα δουλέψουν στο φουλ για να καλύψουν το κενό της προσφοράς.

Και η μαγική λέξη για να το κάνουν αυτό είναι η λέξη που κάποιοι ανόητοι μισούν: ΚΕΡΔΟΣ. Εννοείται πως οι τιμές δεν θα πέσουν στα επίπεδα προ πανδημίας, όταν τα μαντηλάκια δεν τα αγόραζε κανείς. Αλλά για να ρισκάρει κάποιος να εργασθεί εν μέσω κορονοϊού είναι λογικό να το κάνει εφόσον έχει μεγαλύτερο κέρδος. Αλλιώς να πάτε εσείς να το κάνετε που κριτικάρετε ταμπουρωμένοι από την ασφάλεια του σπιτιού σας.

            Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει η κυβέρνηση:

Δεν πρέπει να επιβάλει διατίμηση. Εάν το κάνει, είτε θα συνεχισθεί η έλλειψη των αγαθών, διότι κανείς δεν θα ρισκάρει, είτε θα επικρατήσει ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ. Δοκιμάσθηκε από όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα με τα ίδια αποτελέσματα παντού. Και όχι μόνον στα αντισηπτικά αλλά και στο γάλα και στο ψωμί. Ρωτήστε τη Σβετλάνα.

Απλά μαθήματα για το πως λειτουργεί η οικονομία σε όσους σπούδασαν 4 χρόνια μελετώντας καμπύλες αλλά δεν πήραν μυρωδιά. Όσοι δε, σπούδασαν στα Ελληνικά Κρατικά πανεπιστήμια που τους διδάσκουν την αριστερή μπουρδολογία ότι “οι επιχειρήσεις υπάρχουν για να πληρώνουν φόρους και να προσλαμβάνουν εργαζομένους” … Οι επιχειρήσεις υπάρχουν για να έχουν κέρδος και αν δεν σας αρέσει αυτό αντί να λέτε ηθικές αρλούμπες στήστε δική σας επιχείρηση να μοιράζετε τα αγαθά δωρεάν.

   Εν τω μεταξύ οι Κρατιστές έχουν το θράσος να μιλούν για αισχροκέρδεια. Ποιοί; Οι Κρατιστές!

   Οι ληστοσυμμορίτες που επιβάλλουν ΕΝΦΙΑ και φορολογούν τριπλά τα αγορασμένα με ήδη φορολογημένα λεφτά ακίνητά μας!

   Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ που αγοράζει το πετρέλαιο θέρμανσης στα 0,40 και μας το χρεώνει 1,05!

   Οι Κρατικοί ληστές που αγοράζουν την βενζίνη στα 0,50 λεπτά και μας την χρεώνουν 1,70! Μας συγκινήσατε βρε!

   Αγαπητοί αναγνώστες, το ξέρατε ότι τόσες ημέρες που δεν υπάρχουν αντισηπτικά στην αγορά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ η παραγωγή τους;

Τα ΜΜΕ ως γνήσια φερέφωνα του κράτους, μας μιλούν για ελλείψεις, κατηγορούν την αγορά και μας προτρέπουν να καταδώσουμε όσους «αισχροκερδούν» προβάλλοντας τον “ήρωα” Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος πολεμά τους «επιτήδειους κερδοσκόπους» που ρουφάνε το αίμα του λαού.

Την ίδια στιγμή ο Γεωργιάδης και ο κάθε Γεωργιάδης, είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την έλλειψη αντισηπτικών, αφού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παραγωγή τους.

Ακούσατε τίποτα από κάποιο καθεστωτικό ΜΜΕ; Κάποιος να τους ρωτήσει: Πώς περιμένετε, αγαπητοί στόκοι, να έχει αντισηπτικά η αγορά, αφού εσείς οι ίδιοι απαγορεύετε την παραγωγή τους;

Δείτε τον Κρατιστή να ομολογεί στη βουλή την απαγόρευση:

Δείτε επίσης να ΟΜΟΛΟΓΕΙ ότι για να βγάλει άδεια μία επιχείρηση για παραγωγή αντισηπτικών απαιτείται ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΤΟΣ! Και πρόκειται για προσθήκη κωδικού σε υπάρχουσα άδεια φαρμακευτικής εταιρείας. Φανταστείτε πόσα χρόνια θέλουν οι Κρατιστές να βγάλουν άδεια από την αρχή!

Γιατί κύριοι Κρατιστές; Τι είναι μία παλιο-άδεια; Είναι κάποιο προϊόν που παράγει το εργοστάσιο και θέλει πρώτες ύλες, ψήσιμο, φούρνισμα, στέγνωμα, επεξεργασία ή ωρίμανση όπως θέλει το κρασί; Ή είναι ένα παλιόχαρτο με σφραγίδες και υπογραφές; Γιατί χασομεράτε 1,5 έτος για να εκδώσετε μία άδεια;

Αυτοί είναι ικανοί εάν (λέμε … εάν) γινόταν ένα θαύμα και έβρισκαν Έλληνες ερευνητές το εμβόλιο, να αφήσουν τον κόσμο να πεθαίνει στα σπίτια τους … Μέχρι να υπογράψουν 5-6 υπουργοί, να πάρει ΦΕΚ, να βγάλουν εγκυκλίους, άδειες, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, κ.λπ.

            Ο Κρατισμός ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Μάθε και αντίδρασε.

            Ας τσακίσουμε τον Κρατισμό κάθε κομματικής απόχρωσης:

            Απαιτούμε την επαναξιολόγηση όλων των ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ.

Όσες δεν χρειάζονται να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ και οι υπόλοιπες να εκδίδονται σε μία εβδομάδα με αποκλειστική ευθύνη του αρμόδιου σαχλαμάρα υπουργού. Αλλιώς να απολύεται.

Και δεν φταίει καμία δημόσια υπηρεσία και κανένας δημόσιος υπάλληλος. Όταν ο υπουργός υποχρεώνει τον Δ.Υ. να ζητά για το παραμικρό 15 πιστοποιητικά και 25 βεβαιώσεις τί θα κάνει; Θα παρανομήσει;

Ο Κρατισμός είναι η αιτία όχι μόνον της έλλειψης αντισηπτικών αλλά όλων των δεινών της Πατρίδας μας. Οφείλεται στους άπειρους ηλίθιους νόμους, τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές απαιτήσεις και τους ατελείωτους περιορισμούς και απαγορεύσεις, που ο κάθε σαχλαμάρας που γίνεται υπουργός, δήμαρχος ή περιφερειάρχης του Κρατιστάν θεωρεί καθήκον του να ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ χωρίς καν να μπει στον κόπο να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ κάποιες από τις σαχλαμάρες των προκατόχων του. Έτσι η ηλίθια και αλληλοσυγκρουόμενη νομοθεσία συνεχώς διογκώνεται.

Πώς θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί αυτό; Με έναν νόμο και ένα άρθρο που θα λέει: οποιοσδήποτε σαχλαμάρας πολιτικός θέλει να προσθέσει γραφειοκρατία π.χ. άδεια, βεβαίωση, πιστοποιητικό, έγκριση κ.λπ. είναι υποχρεωμένος να καταργήσει δύο από τα παλιόχαρτα των προκατόχων του. Όχι ένα, δύο. Ώστε η τεράστια γραφειοκρατία που έχτιζαν επί δεκαετίες να αρχίσει να μειώνεται.

Αλλά ποιός να το σκεφθεί αυτό; Οι Κρατιστές που ηδονίζονται να προσθέτουν νομοθεσίες νομίζοντας ότι έτσι «παράγουν έργο»; Ασάφεια και ταλαιπωρία για τους πολίτες παράγουν. Απόδειξη της ασάφειας και της μπουρδολογίας που παράγουν με τα νομοσχέδιά τους είναι ότι αμέσως μετά την ψήφιση ενός νόμου αναγκάζονται να εκδώσουν δεκάδες εγκυκλίους για να εξηγήσουν ή να «διευκρινίσουν» τις ακατανόητες σαχλαμάρες που γράφουν οι νόμοι τους. Σε καμία χώρα της Δύσης δεν εκδίδονται εγκύκλιοι. Ο πολιτικός που εκδίδει εγκύκλιο πρέπει να απολύεται αμέσως.

Λόγω του κορονοϊού λοιπόν οι Κρατιστές στη βουλή αποφάσισαν να δώσουν ειδική άδεια (απλά υπέγραψαν ένα παλιόχαρτο δηλαδή) στις επιχειρήσεις φαρμάκων και καλλυντικών να παράξουν επιτέλους αντισηπτικά.

Ας βγούμε τώρα στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε θερμά τους Κρατιστές που έδωσαν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν!

Κατά τα άλλα, σας φταίει η ελεύθερη αγορά και ο καπιταλισμός!

Facebook Comments