Το χειρότερο σενάριο της βρετανικής κυβέρνησης προβλέπει 50.000 θανάτους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, αν δεν τηρηθεί η αυτοαπομόνωση, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο δεν οδεύει επί του παρόντος σε αυτή την πορεία για έναν αριθμό θανάτων τέτοιου μεγέθους, δήλωσε μια πηγή με γνώση των κυβερνητικών συζητήσεων.

Σύμφωνα με την πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος, η ημέρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων προβλέπεται να είναι η 12η Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα.

Το αποκαλούμενο καλύτερο σενάριο κάνει λόγο για 20.000 θανάτους, σύμφωνα την πηγή.

Μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα.

2.921 θύματα

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν έχοντας διαγνωστεί με τον Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε χθες μέσα σε διάστημα μιας μέρας κατά 24%, φτάνοντας τους 2.921.

Ο Στίβεν Πάουις, ο ιατρικός διευθυντής του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) δήλωσε την Κυριακή ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα τα έχει καταφέρει αν ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας του νέου κορονοϊού με λιγότερους από 20.000 θανάτους.

Μελέτη του Imperial College που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα ανέφερε πως χωρίς την λήψη κανενός μέτρου, ο ιός θα είχε προκαλέσει το θάνατο πάνω από μισό εκατομμύριου ανθρώπων στην Βρετανία και 2,2 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ.

Facebook Comments