Ποιος ορίζει τον ήρωα; Υπάρχει μέτρο ή κανόνας που μπορεί να διατυπώσει τον ηρωισμό; Κάποια συνάρτηση που όταν βάλεις τα δεδομένα, συνθήκες, αντοχές, αφετηρία, εφόδια, θα σου βγάλει ποιος είναι «πιο» ήρωας;
 
Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος μετρητής, αυτό που ξέρω όμως με σιγουριά, είναι πως κάθε εποχή έχει τους δικούς της ήρωες, τους αναδεικνύει η ανάγκη βλέπεις!
 
Έτσι χειροκροτούμε και εμείς σήμερα τους δικούς μας ήρωες, όλους αυτούς που είναι εκεί έξω για μας.
Λένε πολλοί: «είναι όμως ήρωας κάποιος που κάνει απλά τη δουλειά του»;
 
Ναι δυνατά ναι, είναι ήρωας όποιος κάνει σε ακραίες συνθήκες, με αυταπάρνηση, καλά τη δουλειά του.
Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στους νοσηλευτές και στις νοσηλεύτριες, γιατί έχω ζήσει από κοντά τη δουλειά τους και την εκτιμώ απεριόριστα.
Είχα την τύχη επίσης, να με τιμά με την φιλιά της μια νοσηλεύτρια. Μια γυναίκα που το πτυχίο της, δεν είναι απλά μια κορνίζα στον τοίχο, αλλά στάση ζωής!
 
Η Εύη μου έμαθε πως δεν μπορείς να γίνεις νοσηλευτής, αν δεν έχεις μέσα σου, απεριόριστη αγάπη, αποθέματα φροντίδας και εκτίμηση για τον άνθρωπο.
 
Όταν της μίλησα τις πρώτες μέρες της φωτιάς, κατάλαβα γιατί ηγείται της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid -19 στην Δυτική Μακεδονία.
 
Μου μιλούσε με ψυχραιμία, που της έδινε η πολυετής εμπειρία της, είχε στιβαρότητα στα λεγόμενα της, που είχε κέρδισε από την συνεχιζόμενη εκπαίδευση της και είχε και έναν λυγμό στη φωνή της όταν μου έλεγε
 
«Τα κορίτσια μου… μπαίνουν στην φωτιά, αυτές είναι εκεί πρώτες και ως το τέλος! Να τις έχει ο Θεός καλά, τις καμαρώνω κάθε μέρα! Που ενώ σκέφτονται και φοβούνται για τα παιδιά τους στο σπίτι, δεν σταματούν λεπτό! Δεν έχουν αφήσει κανέναν ασθενή μόνο του, χωρίς φροντίδα και χάδι.
Βρίσκουν πάντα μια κουβέντα παρηγοριάς και ελπίδας να πουν»
 
Ήρωας λοιπόν είναι αυτός που ενώ φοβάται … πέφτει στη φωτιά, όχι γιατί είναι η δουλειά του, αλλά γιατί ξέρει πως πιο πάνω από το εγώ είναι το σωστό.
Ήρθε λοιπόν τώρα όλο αυτό, να μας δείξει , πως στα δύσκολα αν είσαι καλός γίνεσαι καλύτερος και αν είσαι κακός γίνεσαι δειλός.
Ήρωας λένε είναι αυτός που κάνει αυτό που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν οι άλλοι!
Προς Νοσηλεύτριες και Νοσηλευτές ξέρουμε πως εσείς έχετε την πιο δύσκολη αποστολή … να κρατήσετε ζωντανό το συναίσθημα, πίσω από την μάσκα!
 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Facebook Comments