«Προβληματικό παιδί» για τους Ευρωπαίους εταίρους κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα δίνει τώρα το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με τη γρήγορη ανταπόκριση της στην πανδημία του κορωνοϊού, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ο αριθμός των θανάτων και των κρουσμάτων στην «Ελλάδα των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων» και γίνεται σύγκριση με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία που συνολικά μετρούν 58.000 απώλειες. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιο κοντά με την κατάσταση στη Γερμανία, «ένα ακόμη κράτος που αντέδρασε υπεύθυνα και αποτελεσματικά».

«O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους ειδικούς ένα πλάνο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου από τον Ιανουάριο. Κατά το τελευταίο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό εξήρε την προσπάθεια του να συμμορφωθεί με τα μέτρα», αναφέρεται στο δημοσίευμα και τονίζεται ότι τα σχολεία έκλεισαν στις 10 Μαρτίου, 13 ημέρες αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται αναλυτικά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έλαβε εγκαίρως η κυβέρνηση, καθώς και το αποτέλεσμα δημοσκόπησης, σύμφωνα με το οποίο τα δύο τρία των Ελλήνων παρακολουθούν καθημερινά την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.

Facebook Comments