Στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε κάποια μεγάλη έκπληξη, εκτός αν κανείς θέλει να σταθεί στη μεγάλη του επιφύλαξη για το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, με δεδομένες και τις σημαντικές ενστάσεις από την κοινωνία. Περιέγραψε, σε κάθε περίπτωση, ένα κλιμακωτό σχέδιο, με αρκετά ενδιάμεσα βήματα και αστερίσκους. Κάθε φάση θα ξετυλίγεται μόνο σε περιβάλλον ασφάλειας και με γνώμονα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, στο διάγγελμα του αναφέρθηκε και σε ένα Παρατηρητήριο που θα επιβλέπει την υλοποίηση του οδικού χάρτη «ανοίγματος» της χώρας, με κεντρικό γνώμονα το «Μένουμε Ασφαλείς» που θα είναι πλέον το κεντρικό μήνυμα. Θα πρόκειται για μια μικρή και σφιχτή ομάδα ανθρώπων που συμμετείχαν, ούτως ή άλλως, στην κατάρτιση του σχεδίου μετάβασης στην επόμενη μέρα.

Από το Μαξίμου θα είναι σε κάθε περίπτωση ο Άκης Σκέρτσος, αλλά και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης. Ο κ. Σκέρτσος, μάλιστα, κέρδισε τις εντυπώσεις στη χθεσινή παρουσίαση των υφυπουργών, ενώ ήταν και η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση με την ιδιότητα του υπουργού. Ίσως και η μόνη, με δεδομένο ότι δεν αρέσκεται στη δημόσια έκθεση. Θα συμμετέχουν, σαφώς, ο Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας του ΕΟΔΥ που συγκεντρώνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Ίσως και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης από το υπουργείο Υγείας. Σαφώς, θα συμμετέχει και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ για τον συντονισμό των βημάτων και για την οικονομία από το οικονομικό επιτελείο παρών θα είναι ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού.

Και, φυσικά, αν παρατηρηθεί αύξηση στο περίφημο πλέον ρ0, είναι σαφές ότι το σχέδιο θα υπόκειται σε αναθεώρηση, με επιβράδυνση των φάσεων.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments