Μια χθεσινή διαρροή ήταν άκρως ενδεικτική για τις διαθέσεις του πρωθυπουργού. «Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του. 

Ήταν σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την άκρατη σεναριολογία που προέκυψε στον Τύπο του Σαββατοκύριακου και επέλεξε να κλείσει τα σχετικά σενάρια, εν μέσω πανδημίας. Με τη διαρροή του, όμως, έσπευσε να στείλει και ένα μήνυμα στους υπουργούς του να αφήσουν τις κουβέντες με δημοσιογράφους και τις ζυμώσεις που λειτουργούν παραλυτικά ως προς το κυβερνητικό έργο. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για υπουργούς doers και όχι για υπουργούς που κάνουν δημόσιες σχέσεις ή υπερβάλλουν σε δηλώσεις και διαρροές. 

Κάπως έτσι και για όσο διάστημα μέχρι να τελειώσει η πανδημία ο ανασχηματισμός δεν είναι προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπορεί να καταστεί σε μερικές εβδομάδες, όταν θα συμπληρωθεί ο ένας χρόνος από την ανάληψη της διακυβέρνησης και το αφήγημα θα είναι το restart της χώρας ή στο τέλος του καλοκαιριού; Καθόλου απίθανο, αλλά ως τότε ο χρόνος είναι πολύς και πολύτιμος. 

Αφήστε, δε, που οι υπουργοί αξιολογούνται εν συνόλω. Ακόμα και για όσα κάνουν ακόμα και ελάχιστες μέρες πριν τον ανασχηματισμός…

Ο εξ απορρήτων

 

Facebook Comments