Τσίπρας: «Θετική εξέλιξη τα €32 δισ. από την Ευρώπη αλλά να μη βιαστούμε να πανηγυρίσουμε»

MarketNews

Τσίπρας: «Θετική εξέλιξη τα €32 δισ. από την Ευρώπη αλλά να μη βιαστούμε να πανηγυρίσουμε» , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι το πακέτο μέτρων των 24 δις είναι λίγο και δόθηκε αργά για την Ελληνική οικονομία.

Ερωτηθείς ο κ. Τσίπρας για το πακέτο της Κομισιόν και τα 32 δισεκατομμύρια που θα λάβει η Ελλάδα απάντησε πως είναι μια «θετική εξέλιξη» ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν πρέπει να βιαστούμε να πανηγυρίσουμε.

Επέμεινε στην πρόταση του κόμματός του να μειωθεί εκτάκτως ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν πρέπει να σπαταληθεί το «μαξιλάρι» που υπήρχε στα δημόσια ταμεία που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μάλιστα πως αυτή η πρωτοβουλία γίνεται εξ’ ανάγκης καθώς το σκληρό ιερατείο και οι υπέρμαχοι της οικονομικής ορθοδοξίας του Βερολίνου συνειδητοποίησαν πως αν δεν αλλάξει η πολιτική της ΕΕ τότε η Ιταλία αποτελεί συστημικό κίνδυνο και απειλεί την ευρωζώνη με διάσπαση.