Όταν ένας πρωθυπουργός φτάνει να προαναγγείλει σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν σε ένα ταξίδι έναν ανασχηματισμό και, ενώ δεν έχει προηγηθεί ιδιαίτερη πίεση για μια τέτοια απάντηση, το συμπέρασμα είναι σαφές: ο πρωθυπουργός ήθελε να τα πει.

Τι είπε; Ότι θα κάνει ανασχηματισμό, ο οποίος θα είναι διορθωτικός και όχι δομικός. Πρακτικά, από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Και, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του καταλήξει στις βασικές του αποφάσεις. Αν τις έχει κοινοποιήσει σε κάποιον συνεργάτη του, αυτός ακόμα δεν έχει μιλήσει. Η κοινή συνισταμένη των πραγμάτων, πάντως, είναι ότι η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.

Οι αλλαγές σε επίπεδο υπουργών θα είναι λίγες. Με την έξοδο φλερτάρουν ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χάρης Θεοχάρης, ίσως και ένα-δύο πρόσωπα ακόμα. Ευρύτερες αλλαγές θα γίνουν σε επίπεδο υφυπουργών, εκεί που πολλοί τεχνοκράτες εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και εβρέθησαν ελλιπείς. Εξ ου και θα υπάρξουν αλλαγές, είτε με νέα πρόσωπα είτε και με ανακάτεμα της τράπουλας ως προς τις αρμοδιότητες, ειδικά σε μεγάλα υπουργεία.

Όσο για τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εκπλήξεις, με πρόσωπα εκτός κομματικής επετηρίδας. Και ορισμένοι βουλευτές, όμως, θα προαχθούν, καθώς το Μαξίμου έχει καλή άποψη για το έργο αρκετών.

Λίγη υπομονή ακόμα συνεπώς…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments