Μία αποκάλυψη που προκαλεί «πολιτικό σεισμό» και ρίχνει φως στη δράση κυκλωμάτων στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. 

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, στοο φως έρχονται οι απίστευτοι διάλογοι κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που έπαιρναν ανοικτά εντολές από την Έλενα Τζούλη, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος καθώς και οι διαταγές της «να κινηθούν άμεσα», η παραδοχή της φυσικής παρακολούθησης του εκδότη των «Π».

protoselido

Οι αποκαλύψεις προκαλούν ήδη σάλο με τη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσής της να ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση.

Να πάρει θέση ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καλεί η ΝΔ για τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Παραπολιτικά σχετικά με το «παρακράτος» που λειτουργούσε επί δικής του κυβερνήσεως.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζει πως σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας φαίνεται ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας – και τότε πρωθυπουργός της χώρας – είχε γνώση των όσων συνέβαιναν μεταξύ κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και της συζύγου του Πάνου Καμμένου, Έλενας Τζούλη, με την τελευταία να δίνει ανοιχτά εντολές στους αξιωματικούς προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος.

Τέλος μέσα από την ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως αυτές οι πρακτικές παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, ενώ ερωτάται γιατί ο κ. Τσίπρας αδράνησε.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας να πάρει τώρα θέση για τη λειτουργία του παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα “Παραπολιτικά” δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά. Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία. Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ. Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ηταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».

Το μόνο που δεν ήξεραν ο Πάνος Καμμένος και η Έλενα Τζούλη εκείνο το αλησμόνητο 48ωρο της σύλληψης όμως, ήταν ότι ο συγκυβερνήτης τους, Αλέξης Τσίπρας, μέσω της ΕΥΠ τους παρακολουθούσε. Στην εν λόγω έρευνα της ΕΥΠ η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ υπό τη διοίκηση του Γιάννη Ρουμπάτη περιλαμβάνονται χιλιάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βιντεοσκοπημένες συναλλαγές με παραδόσεις φακέλων με χρήματα ενώ περιγράφεται πλήρως η δομή ενός κυκλώματος το οποίο κατάφερνε μέσα από παράνομες δραστηριότητες να έχει έσοδα που αγγίζουν το 1 000.000 ευρώ μηνιαίως.

Στο 70σέλιδο έγγραφο της ΕΥΠ , όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε ένα κομβικό πρόσωπο στον χώρο της ΕΛ. ΑΣ τον απόστρατο αξιωματικό Σπύρο Παπαχρήστου ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά από την ταβέρνα Κρητικός στην Παλλήνη τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2018 ο οποίος ήταν κουμπάρος με τον επιχειρηματία Νίκο Πατέρα αλλά και τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο.

Facebook Comments