Εδώ και 15 μέρες έχει ξεκινήσει ένας «πόλεμος» ενάντια στις γάτες που διαβιούν στον εξωτερικό χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» όπως και σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας. Κάτι που στον κοινό νου θα φάνταζε απολύτως φυσιολογικό καθώς η πλειονότητα των νοσοκομείων περιβάλλεται από μεγάλες εκτάσεις, συνήθως δασικές και οι γάτες δεν είναι από τα ζώα που περιορίζονται εύκολα.

Κάποια νοσοκομεία, όπως το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», φροντίζουν τα αδέσποτα που διαβιούν στον εξωτερικό χώρο (σκύλους και γάτες) στειρώνοντας, εμβολιάζοντας, αποπαρασιτώνοντας και σιτίζοντάς τα σε συγκεκριμένο χώρο. Άλλα, όπως το Παίδων, χρησιμοποιούν κάθε τρόπο για να διώξουν τις γάτες από τον προαύλιο χώρο τους. Απειλούν τους υπαλλήλους που σιτίζουν τις γάτες με απολύσεις, πετούν τα μπολ νερού και φαγητού, ζητούν από τους ιδιωτικούς φύλακες να παρακολουθούν τους υπαλλήλους και να τους αποτρέπουν από το να σιτίζουν τα ζώα. Γάτες στειρωμένες και αποπαρασιτωμένες που διαβιούν στον συγκεκριμένο χώρο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όλα αυτά γιατί τις θεωρούν υπεύθυνες για ψύλλους που λένε ότι βρέθηκαν στο ογκολογικό τμήμα αναγκάζοντας την διοίκηση να κάνει τέσσερις φορές απολύμανση. Είπαν ότι τους το επιβεβαίωσε η επιτροπή λοιμώξεων ενώ έστειλαν έναν ψύλλο για εξέταση (!) και το πόρισμα του εργαστηρίου έλεγε ότι προέρχεται από γάτα.

Μετά τις απειλές και την προτροπή στους υπαλλήλους να σιτίζουν τις γάτες στην απέναντι πλατεία, χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι οι γάτες θα κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα αφού θα επιστρέφουν για να κοιμηθούν στον προστατευμένο χώρο που έχουν μάθει τόσα χρόνια, απευθύνθηκαν στον Δήμο Αθηναίων ζητώντας του να τις απομακρύνει από το σημείο. Έγιναν δύο αυτοψίες από το τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε από την Σεραφίνα Αβραμίδου, Εντεταλμένη Σύμβουλο υπεύθυνη για τα ζώα η οποία διαπίστωσε ότι όλα τα ζώα είναι στειρωμένα και αποπαρασιτωμένα και ότι η σίτιση γινόταν σε καθαρά μπολ μακριά από τα κτίρια του νοσοκομείου. Μετέφερε τα αποτελέσματα της αυτοψίας στον Διοικητή και τον Αναπληρωτή Διοικητή ενημερώνοντάς τους ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος για στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις, κλπ και όχι για να μετακινεί υγιή ζώα σε σημεία μακριά από τον χώρο στον οποίο έχουν μάθει να διαβιούν. Η αρχική πρόταση προς τον Δήμο ήταν να περισυλλέξει τα ζώα και να τα αφήσει στο βουνό!

Η προσπάθεια απομάκρυνσης συνεχίστηκε από την Διοίκηση του νοσοκομείου τόσο με πίεση προς τους φιλόζωους υπαλλήλους όσο και με επιστολή στον Δήμο μέσω της οποίας ζητούσαν την απομάκρυνση των «οικόσιτων» όπως αναφέρουν ζώων. Ο συνεχιζόμενος αυτός πόλεμος απέναντι στα αδύναμα πλάσματα παρά τις διαβεβαιώσεις όσων γνωρίζουν πως οι στειρωμένες και αποπαρασιτωμένες γάτες μόνο προς όφελος του νοσοκομείου είναι να υπάρχουν, είχε ως αποτέλεσμα την αναλυτική απάντηση της Εντεταλμένης Συμβούλου με κοινοποίηση και προς τον Υπουργό Υγείας όσο και με επιστολή των υπαλλήλων και των φιλόζωων της περιοχής οι οποίοι καλούν σε διαμαρτυρία την Πέμπτη 25/6 στις 12:00 ενάντια στην στοχοποίηση των γατών.

Τουλάχιστον ο Δήμος Αθηναίων του Κώστα Μπακογιάννη με την Σεραφίνα Αβραμίδου αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο Δήμος όταν θέλει μπορεί να μη γίνεται δήμιος αλλά παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.

Οι σχετικές επιστολές 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΑΘΗΝΑ  19/6/2020

ΑΘΗΝΑ, 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ           Βαθμός Ασφαλείας          : Αδιαβάθμητο

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ           Βαθμός Προτεραιότητας: ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ                                                                  Χρόνος Διατήρησης         : ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ                                       

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ                                                                             ΠΡΟΣ: Διοικητή Γεν. Νοσοκ. Παίδων

                                                                                                                     “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

                                                                                                                      κο Εμμ.Παπασάββα

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ : ΑΙΟΛΟΥ 47 -ΤΚ 105 51                                                                   Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου   

ΤΗΛ.: 210 3239201 & 2                                                                            Τ.Κ. 11527 Αθήνα

email  : [email protected]                                                                                        

                                                                                                            κοιν: 1. Γραφείο Υπουργού Υγείας

    κ. Β. Κικίλια

                                                                                                                          Αριστοτέλους 17 – 104 33

                                                                                                                      2. Γραφείο Δημάρχου Αθηναίων

    κ. Κ. Μπακογιάννη

                                                                                                                      3. Αυτ/λες Τμήμα Διοικ. Υποστ.

                                                                                                                           Γεν. Γραμματέα Δ. Αθηναίων

    κ. Α. Τσιατσιάμη

                                                                                                                      4. Γραφείο Εντεταλμένης Δημ.

                                                                                                                           Συμβούλου κας Σ. Αβραμίδου

                                                                                                                      5. Δ/νση Πρασίνου & Αστικής

                                                                                                                           Πανίδας

                                                                                                                      6. Τμήμα Αστικής Πανίδας

Κύριε Διοικητά,

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συνάντηση που είχαμε στο γραφείο σας την Τρίτη 9 Ιουνίου, παρόλο που δεν προϋπήρχε κάποιο κανονισμένο ραντεβού, σχετικά με την αίτηση του Γ.Ν. Παίδων Αθηνών “Η Αγία Σοφία” προς τον Δήμο Αθηναίων για την απομάκρυνση των γατών που διαβιούν στον εξωτερικό του χώρο.

Όπως σας ενημέρωσα, ο Δήμος δεν αναλαμβάνει την απομάκρυνση ζώων από τον χώρο διαβίωσής τους. Η υποχρέωση των Δήμων αφορά στην στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση και την περίθαλψη, όπου αυτό είναι αναγκαίο, των αδέσποτων γατών και σκύλων. Στην συγκεκριμένη συνάντηση σας διευκρίνισα πως ο Δήμος δεν έχει κάποιο ρόλο στην περίπτωση του Παίδων καθώς οι γάτες που διαβιούν στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου είναι όλες στειρωμένες και αποπαρασιτωμένες, θεώρησα δε ότι συμφωνήσαμε σε αυτό.

Όμως, την Πέμπτη 18 Ιουνίου λάβαμε επιστολή μέσω της οποίας επανέρχεστε στο αίτημα της απομάκρυνσης των “οικόσιτων” όπως αναφέρετε γατών από τον χώρο του νοσοκομείου μέσω του Δήμου Αθηναίων. Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινίσω πως αν τα ζώα είναι οικόσιτα, ανήκουν δηλαδή σε κάποιον, εκείνος είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε τα αφορά. Αν τα ζώα είναι αδέσποτα, ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω. Ότι ο Δήμος δεν αναλαμβάνει την απομάκρυνση στειρωμένων και αποπαρασιτωμένων ζώων από τον χώρο που διαβιούν. Ο νόμος δεν προβλέπει την απομάκρυνση αυτών των ζώων, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε γάτες για τις οποίες, όπως και τα πουλιά, δεν υπάρχει φυσικό εμπόδιο να τις αποτρέψει. Θα πρέπει να σημειώσω εδώ ότι ο σκοπός της στείρωσης, για την οποία είναι υπεύθυνος ο Δήμος, είναι ακριβώς το να αποτρέπει την αύξηση του αριθμού τους. Όπως σας διευκρίνισα και κατά την διάρκεια της συζήτησής μας, οι στειρωμένες γάτες αποτελούν εμπόδιο στο να εγκατασταθούν στον χώρο άλλες, αστείρωτες, καθώς διαφυλάττουν τον χώρο στον οποίο διαβιούν από την είσοδο άλλων που θεωρούνται «εισβολείς». Αυτό σημαίνει πως τυχόν απομάκρυνση των γατών από εσάς συγκρούεται με τον σκοπό των προγραμμάτων του Δήμου θέτοντας σε κίνδυνο την επιτυχία του ελέγχου του πληθυσμού των γατών στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την διάρκεια της συζήτησής μας αναφέρατε πως το Ογκολογικό Τμήμα έχει γεμίσει ψύλλους και για τον λόγο αυτό αναγκαστήκατε να κάνετε τέσσερις φορές απεντόμωση. Διατείνεστε δε πως η επιτροπή λοιμώξεων, με έγγραφό της, αναφέρει πως οι ψύλλοι προέρχονται από τις γάτες, παρόλο που αυτές διαβιούν στον εξωτερικό χώρο εδώ και χρόνια. Θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν μπορούσα να έχω ένα αντίγραφο του συγκεκριμένου πορίσματος.

Συμφωνώντας πως η υγεία των παιδιών που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους είναι πάνω από όλα, θα ήθελα να συνοψίσω τα εξής:

Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την στείρωση,  τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος δεν αναλαμβάνει την απομάκρυνση αδέσποτων ζώων από τον χώρο που διαβιούν.

Καθώς το νοσοκομείο περιβάλλεται από δασική έκταση αν τα ζώα απομακρυνθούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, θα αντικατασταθούν άμεσα από άλλα αδέσποτα τα οποία θα είναι αστείρωτα και μη-αποπαρασιτωμένα. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν γάτες που θα διαβιούν στον εξωτερικό χώρο όπως και στα περισσότερα νοσοκομεία.

Όπως μου αναφέρατε, το νοσοκομείο αναλαμβάνει την απολύμανση για τις κατσαρίδες, την μυοκτονία για τα ποντίκια και τους αρουραίους και διάφορους τρόπους για την απομάκρυνση των περιστεριών (που είναι φορείς ψύλλων και άλλων παρασίτων και που την ημέρα της επίσκεψής μου κάποια παιδάκια που έπαιζαν στην παιδική χαρά του νοσοκομείου τα τάϊζαν με κομμάτια ψωμιού που είχαν διασκορπίσει σε όλον τον χώρο). Θα πρότεινα να επενδύσετε ένα μικρό ποσό και στην τριμηνιαία αποπαρασίτωση των γατών ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι η αιτία μεταφοράς ψύλλων είναι οι γάτες. Αν δεν έχετε αυτή την δυνατότητα πολύ ευχαρίστως να το αναλάβει ο Δήμος.

Τέλος, στην απευκταία περίπτωση αντιμετώπισης αυτού που το νοσοκομείο θεωρεί ως «πρόβλημα» με την μέθοδο της δηλητηρίασης θα ήθελα να γνωρίζετε πως ο Δήμος θα προβεί σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο Δήμος Αθηναίων και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεση του νοσοκομείου ώστε να βοηθήσουμε στην αγαστή συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων καθώς αυτός είναι ο ρόλος μας.

Με εκτίμηση,

Σεραφίνα Αβραμίδου

Εντεταλμένη Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Υπεύθυνη για τα Ζώα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/6, 12.00, ΝΟΣ. ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Η αντιφιλοζωική στάση και μισοζωία ως εύκολη απάντηση σε προβλήματα ανθρώπινης αιτιολογίας.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες τυφλής επίθεσης από τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία κο Παπασάββα και τον υποδιοικητή του ογκολογικού Παίδων κο Παύλου εναντίον των γατιών που ζουν σε απόμακρα σημεία στην τεράστια έκταση των νοσοκομείων, οι οποίοι απαγορεύουν με αυταρχικά ανυπόστατων στοιχείων εντάλματα την σίτιση των γατιών απειλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους που τα σιτίζουν με απόλυση και τα ίδια τα ζωντανά με “απομάκρυνση με κάθε τρόπο”.

Το πρόβλημα ξεκίνησε με αφορμή ψύλλους που βρέθηκαν στο ογκολογικό Παίδων κ η επιτροπή γονέων και η ομάδα λοιμοξιολόγων αντί να αναρωτηθούν “τις πταιει” για τη μεταφορά των ψύλλων εντός των δωματίων, βρήκαν το εξιλαστήριο θύμα που είναι οι γατούλες, όμως για να τους χαλάσουμε το αφήγημα, οι γατούλες είναι υγιείς και στειρωμένες και το κυριότερο όχι μόνο δεν έχουν ψύλλους αλλά δεν πλησιάζουν καν στα κτίρια, δεν μπαίνουν στα δωμάτια και φυσικά δεν ξαπλώνουν στις κλίνες των παιδιών! Όλα αυτά τα κάνουν οι γονείς και οι επισκέπτες τους!

Οι ψύλλοι από προνύμφες συνήθως εντοπίζονται στο χώμα όπου τρέφονται αποκλειστικά με οργανικά υπολείμματα αποσύνθεσης φύλων και χόρτων πριν μεταπηδήσουν σε ξενιστή. Οι διάφοροι γονείς, διαφόρων φυλών, εθνικοτήτων και προελεύσεων ξαπλώνουν, κοιμούνται, αφοδεύουν, συνευρίσκονται ερωτικά, τρώνε ουρούν κλπ στο χώμα και μετά βρώμικοι και άπλυτοι όπως είναι με τα ίδια ρούχα νυχθημερόν ανεβαίνουν στους θαλάμους των παιδιών.

Οι εν λόγω διοικητές ποιούν την νήσσαν για τα ανωτέρω προβλήματα αφού απαιτούν ριζικές λύσεις και αντί αυτού επικεντρώθηκαν στις γατούλες. Χωρίς κανένα επιστημονικό ιατρικό επιχείρημα αποφάσισαν ότι φταίνε οι γάτες για τους ψύλλους που βρέθηκαν στις κλίνες των παιδιών αποδεχόμενοι το φαντασιακό σενάριο ότι οι γάτες κοιμούνται μαζί με τα παιδιά αφού ο ψύλλος δεν πηδάει εκατοντάδες μέτρα, ο ψύλλος εφόσον υπάρχει στο χώμα και στα χόρτα εισέρχεται στο νοσοκομείο και μέσα στα δωμάτια με τους διάφορους επισκέπτες!

Αντί να σκεφτούν στοιχειωδώς λογικά κάλεσαν την αστική πανίδα του δήμου Αθηναίων για επιτόπιο έλεγχο όπου ήρθε ολόκληρη ομάδα με επικεφαλής την κα Αβραμίδου κ την Κα Μορφέτα και επιβεβαίωσαν ότι οι γάτες είναι υγιείς και καθαρές από ψύλλους, παρ όλα αυτά όμως οι εν λόγω διοικητές παρ ότι είχαν δεσμευτεί ότι θα κάνουν ότι πει η αστική πανίδα σε μια έξαρση μισοζωισμού συνέχισαν εκ νέου τις απειλές προς εργαζόμενους και γάτες φτάνοντας στο σημείο να πετάνε συστηματικά τα μπολάκια με το φαί και το νερό των γατιών εν μέσω καύσωνα, ενώ δίπλα μπορεί να υπάρχουν ανθρώπινες διάρροιες και ακαθαρσίες που από ότι φαίνεται δεν τους ενοχλούν καθόλου ενώ τους ενοχλούν τα καθαρά μπολάκια των καθαρών ζώων.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν το κρεσέντο μίσους απέναντι στα ζώα και κυρίως της μη ιατρικής αντικειμενικότητας και την αντιεπιστημονικότητα που χαρακτηρίζει το τρόπο σκέψης και δράσης που θυμίζει το κυνήγι των μαγισσών όπου χωρίς καν αληθοφανή στοιχεία στοχοποιούνται οι πιο αδύναμοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αθώα γατάκια που ζουν στις παρυφές της έκτασης γενιές επί γενεών δεκαετίες ολόκληρες χωρίς κανένα πρόβλημα και προσφέρουν και κοινωνικό έργο αφού η μόνη τους ενασχόληση είναι το κυνήγι των κατσαρίδων των ποντικιών των φιδιών των αρουραίων και άλλων εντόμων.

Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι στη κοίτη του Ιλισσού ποταμού που ρέει υπογείως φιλοξενώντας υπερβολικό αριθμό ποντικιών, αρουραίων και κατσαρίδων τεράστιων διαστάσεων όλα, μια περιοχή που αν δεν υπήρχαν οι γάτες να μην τα αφήνουν να βγουν στην επιφάνεια θα γέμιζαν όχι μόνο τον περιβάλλοντα χώρο και τα εντός του Παίδων κτίρια αλλά και όλη τη πέριξ γειτονιά που γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα και γνωρίζει ότι οφείλει ευγνωμοσύνη στις γατούλες, αφού στις περιοχές βόλτας σκύλων που δεν υπάρχουν γάτες οι αρουραίοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

Οι εν λόγω διοικητές δεν αντιλαμβάνονται ή εσκεμμένα αγνοούν ότι χωρίς τις γατούλες κανένα πρόγραμμα μυοκτονίας και αποπαρασίτωσης δεν θα ήταν αρκετό να κρατήσει τα τρωκτικά και τα έντομα στο υπέδαφος. Επίσης αγνοούν ή εσκεμμένα δεν αντιλαμβάνονται ότι σε ανοιχτούς χώρους κ εφόσον τα Παίδων δεν είναι μέσα σε γυάλα δεν μπορείς να αποκλείσεις την είσοδο στις γάτες και αν φύγουν αυτές οι ήδη στειρωμένες και αποπαρασιτωμένες θα έρθουν άλλες που θα πρέπει εκ νέου να στειρωθούν, αποπαρασιτωθούν κλπ και ο κύκλος δεν τελειώνει. Επίσης φαίνεται να αγνοούν ή εσκεμμένα να αρνούνται να σκεφτούν ότι το πεινασμένο και διψασμένο ζώο όπως έχουν καταδικάσει να ζουν οι γατούλες τις τελευταίες μέρες θα αρχίσει να ψάχνεται για φαί εκτός της περιοχής του πλησιάζοντας πιθανά και τα κτίρια και τα κυλικεία που μέχρι τώρα δεν τα πλησιάζουν. Επίσης φαίνεται να αρνούνται να καταλάβουν ότι το ζώο, το κάθε ζώο ανθρώπινο και μη, όπου και να τραφεί θα επιστρέψει στο χώρο που έχει μάθει να ζει, να κοιμάται και κυριότερα στο χώρο που έχει μάθει να θεωρεί σπίτι του!

1. Ζητάμε να σταματήσει αυτή η προκλητική άνευ νοήματος και στοιχειώδους αντικειμενικότητας επίθεση στη ζωή των γατιών και των εθελοντών φροντιστών τους.

2. Ζητάμε να οριστούν από κοινού με τους φροντιστές σημεία σίτισης όπου κανείς δεν θα πετάει τα μπολ του φαγητού και του νερού των ζώων.

3. Ζητάμε να σταματήσουν οι απειλές κατά των εργαζομένων φροντιστών

Ζητάμε λίγο πολιτισμό επιτέλους! Δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα χωρίς φιλοζωική παιδεία και οι κάθε λογής ιστάμενοι και προϊστάμενοι να βγάζουν τα δικά τους φιρμάνια. Δεν μας ενδιαφέρει να αγαπάτε τα ζώα κύριοι διοικητές, δεν μας ενδιαφέρει ότι είστε θύματα της ανθρωποκεντρικής αντίληψης για τη κυριαρχία του ανθρώπου στα ζώα και στη φύση που μόνο δεινά έχει επιφέρει. Μας ενδιαφέρει να καταλάβετε ότι η μισοζωία σας είναι δικό σας πρόβλημα και δική σας άποψη που μπορείτε να την επιβάλλεται μόνο στη ζωή σας και στον εαυτό σας και δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη θέση σας σε οποιοδήποτε επίπεδο εξουσίας και αν βρίσκεται για να επιβάλλεται τις δικές σας ανεδαφικές μισοζωικές απόψεις.

Οι απόψεις σας στο σπίτι σας.

Εμείς σας ενημερώνουμε ότι το θέμα δημοσιοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο συμπαράστασης και ότι αν συμβεί οτιδήποτε στις γάτες αποτελεί ποινικό αδίκημα και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να δοθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο συνέπειες. Γνωρίζουμε ποιοι τις απείλησαν άλλωστε.

Εμείς οι φροντιστές των γατιών δεσμευόμαστε με τη σειρά μας ότι θα διατηρούμε τα ζώα κ τους χώρους τους καθαρά και αποπαρασιτωμένα και άμεσα με τη βοήθεια της αστικής πανίδας του Δήμου Αθηναίων θα προχωρήσουμε σε συστηματική αποπαρασίτωση ζώων και χώρων.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΙΣΟΖΩΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Ενωμένοι φιλόζωοι Αθήνας

Δήμος Αθηνών, Ζωγράφου, Γουδί, και λοιπών δήμων

Facebook Comments