Με αυξημένη πλειοψηφία αναμένεται να ψηφίσει σήμερα, Τετάρτη, η Βουλή των Ελλήνων, τις δύο κρίσιμες συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο, την ώρα που η Τουρκία συντηρεί κλίμα έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας έτσι τις ευρωπαϊκές κυρώσεις να δείχνουν μονόδρομος.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συζήτηση των δύο συμφωνιών στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη συγκρότησης μετώπου «εθνικής ομοψυχίας» έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Ειδικότερα, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι συμφωνίες αυτές συνιστούν στοιχεία ενίσχυσης του εθνικού οπλοστασίου. Όμως οφείλω να σας πω, ότι στις δυσχερείς στιγμές, που η τουρκική παραβατική ύβρις δημιουργεί για τη χώρα, το απαραίτητο στοιχείο είναι η εθνική ομοψυχία. Αυτή θα επιφέρει τη νέμεση απέναντι στην τουρκική ύβρι».

Επίσης, ο ίδιος τόνισε πως «οι συνέπειες που επιφέρει η συμφωνία στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και στην τουρκική θεώρηση εξηγούν και το μέγεθος της τουρκικής αντίδρασης».

Facebook Comments