Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η αίτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής έκανε αναπαραγωγή από το κινητό του το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια», λέγοντας «εσείς πεθαίνετε, όχι εγώ».

Συγκεκριμένα, επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 τάχθηκαν κατά, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε παρών.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Παύλος Πολάκης μίλησε για «πόλεμο» που συνδέεται με την πολιτική του δραστηριότητα, σημειώνοντας «δεν ήξερα τον Κουρτάκη από χθες». Όπως είπε «από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης ακούμε ότι ο Πολάκης δεν έχει τρόπους, καπνίζει, έχει μουστάκι και τρώει ψάρια με κρέας». Παράλληλα αναφέρθηκε στη διαφημιστική δαπάνη που έπαιρναν μέσα ενημέρωσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ, μιλώντας για ποσά που κατευθύνονταν σε μικρής εμβέλειας sites.

Ο Κρητικός βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να κρίνεται πολιτικά και όχι ποινικά για όσα λέει εντός Κοινοβουλίου, αλλιώς ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ποινικοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας: «Εάν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε είτε τη γραφίδα είτε τις μηνύσεις και τις αγωγές του Κουρτάκη, και του κάθε Κουρτάκη και του κάθε αφεντικού του Κουρτάκη, και δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τις θέσεις μας και απόψεις μας, ούτε από αυτό το βήμα, τότε όχι μόνο θα έχουν φαλκιδευτεί τα δικαιώματα μας ως βουλευτές, αλλά έχουμε και ζήτημα για το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Φαιδρό χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε την ομιλία του ο κ. Πολάκης. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε ότι αποτελεί θεσμική απρέπεια η κίνηση της ΝΔ να σχολιάσει ομιλία βουλευτή του οποίου κρίνεται η άρση ασυλίας. Σημειώνεται ότι η αρμόδια επιτροπή είχε εισηγηθεί την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Το Κίνημα Αλλαγής είχε δηλώσεις «παρών» ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είχαν καταψηφίσει.

Ο βουλευτής βάζει να ακουστεί άσμα Καζαντζίδη από το κινητό του

 

Facebook Comments