Ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας συνεχίζει να επιδεικνύει ατομική… ανευθυνότητα, η οποία αν μετατραπεί σε ευρύτερη συλλογική δράση αλλά αριστερά, τότε μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Η κατάσταση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξαιρετικά λεπτή φάση και αν κάποτε… γνωρίσαμε τους αντιμνημονιακούς τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους… αντιμασκικούς ή… αντι-κορωνοϊκούς! Μιλάμε για ένα άλμπουμ, στο οποίο μπορείς να βρεις όποιο “παρατράγουδο” θέλεις!  

Στο σημείο που έχουμε φτάσει, τα αστειάκια δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η ανοχή των πολλών στη μειοψηφία των ανεγκέφαλων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ακόμη και ένας θα μπορούσε να αποτελέσει “βόμβα” για τους υπόλοιπους, δισσπείροντας έναν φονικό ιό, ο οποίος αφήνει το αποτύπωμα του σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη με εκατομμύρια κρούσματα και εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. Κάνοντας ένα flash back στην περίοδο 2010-2014, θα συναντήσουμε τους… επαναστάτες της πάνω πλατείας και το περιθώριο της κάτω. Ένα συνονθύλευμα ιδεοληπτικών… ζουλού, ψεκασμένων, αμόρφωτων, ψευτομαγκιτών και ηλιθίων, κατάφερε να διαμορφώσει ένα πολυμορφικό μοντέλο ανισορροπίας και παράνοιας στην ελληνική κοινωνία. Αποκορύφωμα ήταν το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, όπου περίπου 3.350.000 ψηφοφόροι πίστεψαν ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη… δύση και η Γη έχει σχήμα… κόλουρου κώνου!

Η διακυβέρνηση της χώρας από τους τυχοδιώκτες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτέλεσε ένα σπουδαίο μάθημα για ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και στις εκλογές του 2019, αποκαταστάθηκαν εν μέρει οι ισορροπίες. Αυτά τα δύο κόμματα-μορφώματα από τη μία και οι φασίστες του υποκόσμου από την άλλη, πήραν το μάθημα τους. Εδώ που φτάσαμε δεν έχει σημασία αν κυβερνά η Νέα Δημοκρατία και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια απειλή, η οποία για εμάς, εξελίσσεται με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες. 

Το μεγάλο πρόβλημα που συνδέεται σε πιο έντονο βαθμό με το νέο κύμα εξάπλωσης του ιού είναι το πλήθος ανεγκέφαλων, βλαμμένων και ηλιθίων που μας περιβάλλουν. Είναι όλοι αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, κατατάσσοντας τον εαυτό τους de facto στους βλαμμένους. Θα θέλαμε πολύ να τους πούμε ότι σε κάθε STOΡ που βλέπουν μπροστά τους με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή τους, να πατήσουν γκάζι, γιατί δεν πρόκειται να διασταυρωθούν με κανένα αυτοκίνητο!  Νομίζετε ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι ηλίθιοι; Δεν είναι όλοι αυτοί που καθημερινά γράφουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στα παλιά τους τα παπούτσια; Είναι μέχρι να φάνε το κεφάλι τους!  Και αν γλιτώσουν, τότε βάζουν μυαλό. Είναι σαν κάποιους… αντιμασκέ που δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό, αλλά όταν κολλάνε τους φεύγει η… ούγια!  

Έχουμε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που αντιδρά στα μέτρα της Πολιτείας, τα οποία εδράζονται σε καθαρά επιστημονική βάση. Τα αμφισβητούν γιατί νιώθουν… επαναστάτες. Έχουν άποψη, η οποία μάλιστα φιλοξενείται σε δημόσιες συχνότητες, ενώ πλημμυρίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αύριο μπορεί να έχουν άποψη για μια εγχείρηση… βουβωνοκήλης και για χιλιάδες άλλες περιπτώσεις, για τις οποίες δεν έχουν καν… μυρωδιά. Βλέπαμε διάφορα σούργελα να πατανε μάσκες, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα αντιδρούσαν αν ένας συγγενής τους επί της χειρουργικής κλίνης, είχε από πάνω του γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που θα κάπνιζαν, θα έπιναν και θα φορούσαν καθημερινά ρούχα χωρίς μάσκες, ποδιές, γάντια κλπ. Επιπλέον, δεν πιστεύουμε ότι για την ίδια εγχείρηση, θα ζητούσαν τη… διαφορετική άποψη, ρωτώντας την τραπεζοκόμο του νοσοκομείου, την καθαρίστρια ή τον… σεκιουριτά! Το σύμπαν ίσως να φτάνει μέχρι ενός σημείου, αλλά η ανθρώπινη βλακεία ποτέ…

Όλο αυτό το… τσίρκο ψεκασμένων, απροσάρμοστων και ανεύθυνων, είναι λογικό να σκέφτεσαι πώς θα το… μαζέψεις. Πρόστιμα των 150 ευρώ, αποτελούν χαδάκια και… γλύκες σε βραδινό μπαράκι! Αν τους βάλεις ένα πεντακοσάρικο και σε περίπτωση υποτροπής ένα χιλιάρικο, τότε θα μαζευτούν. Ο πόνος στην τσέπη κόβει τις μαγκιές και λειτουργεί παιδευτικά. Όλα αυτά τα προκλητικώς ανεύθυνα όντα που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, η επίσημη Πολιτεία οφείλει να τα αντιμετωπίσει ως κοινούς κακοποιούς. Αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Ηλίθιους που δεν θα διστάσουν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, μαζί με τη δική τους. Δεν υπάρχει σεβασμός στην άποψη τους, γιατί δεν μπορείς να λάβεις υπόψιν σου τον κάθε βλαμμένο που νομίζει ότι ξέρει κάτι και θέλει να το επιβάλλει με το έτσι θέλω. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο.

Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που πάνε κόντρα στο ρεύμα από πεποίθηση, αμφισβητούν την επιστημοσύνη και τη μόρφωση. Και όσοι πάνε κόντρα στο ρεύμα έχοντας κάποιες γνώσεις, απλά θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, μέσα από την αιρετική έως και ανισόρροπη μοναδικότητα τους. Γιατί αν ρωτήσει κάποιους 100 ειδικούς για ένα θέμα και οι 95 σου δώσουν την ίδια απάντηση, τότε πρέπει να είσαι… ψυχοπαθής για να κάνεις σημαία την εντελώς διαφορετική άποψη των υπολοίπων πέντε, λέγοντας ότι οι 95 είναι συνεννοημένοι για να σου βάλουν το… τσιπάκι ή συμμετέχουν σε μια παγκόσμια συνομωσία της… νέας τάξης πραγμάτων!

Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι με την ανευθυνότητα τους κάνουν κακό σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, τότε δεν είμαστε σε καλό δρόμο. Η κρίση με τον κορωνοϊό, μας δείχνει ότι ένας ανεύθυνος στους εκατό, μπορεί να κάνει μεγαλη ζημιά στους υπολοίπους ενενήντα εννέα. Αν δεν το γνωρίζει τότε είναι βλάκας. Αν το γνωρίζει και το κάνει συνειδητά, τότε είναι ηλίθιος. Γιατί ηλίθιος είναι αυτός που θέλει να κάνει ζημιά σε κάποιον, αδιαφορώντας εάν την ίδια στιγμή υποστεί την ίδια ή μεγαλύτερη ζημιά.

Η κυβέρνηση πρεπει να συνειδητοποιήσει ότι η λήψη δρακόντειων μέτρων προφύλαξης της κοινωνίας από τη… συνομοταξία ηλιθίων και βλαμμένων, αποτελεί μονόδρομο. Πολύ “τσουχτερά” πρόστιμα μέχρι να… βογγήξει η τσέπη και αυστηρές ποινές για τους επικίνδυνους, μέχρι να συνέλθει ο εγκέφαλος τους!   Όποιος νοσεί και “σπάει” την καραντίνα, πρέπει να ξέρει ότι θα το… μετανιώσει πικρά. Επίσης, όσοι είναι αλλοδαποί να ξέρουν ότι θα απελαθούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν τα πρόστιμα των 500 και 1.000 ευρώ πέφτουν σαν… Ιανός και οι απροσάρμοστοι μαρτυρήσουν την ώρα και τη στιγμή που έκαναν τη… βλακεία, τότε να δείτε για πότε μαζεύεται το πράγμα. Συγγνώμη, για όλα αυτά τα… φασιστικά!

Θα στερήσουμε το δικαίωμα από… ελεύθερους πολίτες να κάνουν του… κεφαλιού τους και να πάρουν στον λαιμό τους και άλλους; Θα στερήσουμε από… ελπιδοφόρους νέους το δικαίωμα να τα κάνουν όλα… ίσιωμα σε πλατείες, μέσα μαζικής μεταφοράς και χώρους κοινωνικής συνάθροισης, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους υπολοίπους; Θα στερήσουμε το δικαίωμα από τον μάγκα πατέρα με τα 10 τατουάζ να ρίξει μερικές… ψιλές σε αυτόν που θα κάνει παρατήρηση στο παιδί του γιατί δεν φορά μάσκα; Μα, πού ζούμε; Θα προκαλέσουμε… ψυχικά τραύματα σε όσους δεν θέλουν να φορέσουν μάσκες και ταυτόχρονα να κάνουν καταλήψεις ή τη δική τους… επανάσταση; Ποτέ! Θα τους στερήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και του συγχρωστισμού έτσι ώστε να φτάσουμε ημερησίως τα 5.000, 10.000 ή 50.000 κρούσματα σε καθημερινή βάση; Γίνονται τέτοια πράγματα; Με τίποτα…

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ας μας αφήσει ελεύθερους να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και να κοιτάξει να φτιάξει καμιά πεντακοσαριά νέα νοσοκομεία, να προσλάβει… 200.000 γιατρούς, 400.000 νοσηλευτές και να δημιουργήσει 100.000 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας! Και αν πεθάνουν πρόωρα και πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, στο κάτω κάτω θα δημιουργηθούν νέες… επενδυτικές “ευκαιρίες” σε τομείς όπως των γραφείων τελετών! Κάθε πόλη και ιατρικό κέντρο, κάθε χωριό και νοσοκομείο, κάθε γειτονιά και ένα γραφείο τελετών! Προς θεού! Για όλα υπάρχουν… λύσεις! Το λεφτόδεντρο είναι εδώ! Αντί να λειτουργήσουμε προληπτικά, ας λειτουργήσουμε με τον κλασικό… αριστερό ή… ψεκασμένο τρόπο που θέλει για κάθε συμφορά να δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας! Πείτε μας πού δεν υπάρχει πρόβλημα, για να το δημιουργήσουμε! Έχουμε πολλούς πρόθυμους… ηλίθιους στην κοινωνία, οι οποίοι έχουν και πολιτικούς προστάτες. Δεν γουστάρουμε την πρόληψη, αλλά θέλουμε να μεγαλώνουμε το πρόβλημα και να τρέχουμε πίσω από αυτό! Μαγκιά μας και δικαίωμα μας… 

Λοιπόν, για να τελειώνει το καλαμπούρι. Οι οργανωμένες πολιτείες υπάρχουν γιατί υπάρχουν κανόνες. Η ατομική ελευθερία φτάνει έως το σημείο εκείνο που δεν συνιστά απειλή για τον διπλανό. Η ανθρώπινη βλακεία, σταματάει στο σημείο εκείνο όπου δεν μπορεί να μετατραπεί σε απειλή για τον διπλανό. Αριστεροί του περιθωρίου, “ψεκασμένοι”, φασίστες του υποκόσμου, και διάφορα…  δίποδα με πρόβλημα προσαρμοστικότητας, δεν μπορούν να αποτελούν απειλή για μια κοινωνία κατά κύριο λόγο φιλήσυχων, νομοταγών και λογικών πολιτών. Όλοι αυτοί οι τύποι πρέπει να λάβουν μια συντριπτική απάντηση, μπας και καταλάβουν ότι οι μαγκιές και οι αντικοινωνικές συμπεριφορές, πληρώνονται. Ως εδώ με τη βλακεία, την ψευτομαγκιά και την ηλιθιότητα. Ράπισμα και πρόστιμο! Μόνο έτσι θα καταστεί σαφές ότι οι οργανωμένες κοινωνίες διέπονται από τους στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης και όχι από τους λίγους που θέλουν να επιβάλλουν την ηλιθιότητα τους στους πολλούς. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία, αυτό συνιστά τον όρο οργανωμένη Πολιτεία. Η… μεθυσμένη πολιτεία δεν έχει θέση ανάμεσα μας.

Η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή, αλλά μέχρι ενός σημείου. Όταν όμως μετατρέπεται σε “καύσιμη ύλη” που μπορεί να τινάξει μια ολόκληρη κοινωνία στον αέρα, τότε δεν υπάρχουν περιθώρια για ανοχή, συγκατάβαση, κατανόηση και… φιλοφρονήσεις. Η επανάσταση που δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα αφορά τους πραγματικά αγανακτισμένους και φιλήσυχους πολίτες, οι οποίοι ανέχονται αυτούς που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως “αγανακτισμένοι”ή “επαναστάτες” ή “αγωνιστές” ή “σύντροφοι”. Είναι όλοι αυτοί, στους οποίους η γαλαντόμα Δημοκρατία, έχει δώσει το… δικαίωμα να την υβρίζουν και να την ποδοπατούν! Ως εδώ… 

Facebook Comments