Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επεσήμανε ότι πριν την επιβολή lockdown προηγούνται πρώτα πολλά ακόμη μέτρα ενώ έκανε λόγο για καθολική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και περιορισμούς σε ηλικιακές ομάδες άνω των 65.

Χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαρδαλιάς: «Είμαστε μακριά από ένα lockdown .Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα σας λέω την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πιθανό να είναι μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 αλλά και αυτό θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής (…) Οι οι συνθήκες και η επιτυχία ενός μέτρου αξιολογείται ανά 15 ημέρες».

Χαρδαλιάς σε Ραγκούση: «Δεν διδαχθήκατε από τα λάθη σας-Η Πάρος είχε 23 κρούσματα σε μία μέρα»

«Η Πολιτική Προστασία κρατά όρθια την χώρα εδώ και μήνες σε πανδημίες και φυσικές καταστροφές», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη Βουλή, απαντώντας εκτενώς σε όλες τις ερωτήσεις που του είχε απηυθύνει ο Γιάννης Ραγκούσης, αφήνοντας παράλληλα βαριές αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα είστε υπεύθυνοι εσείς. Φέρατε την κατάσταση του Νοεμβρίου δύο μήνες νωρίτερα . Δεν αποφάσισε ο λαός να είναι 27 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία και να μην έχουν ενισχυθεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς . Δεν αφήσαμε μαζί ανοχύρωτο το ΕΣΥ, δεν πήγαμε μαζί με τον κ. Κουμουτσάκο να κοινωνήσουμε με τις κάμερες μπροστά ούτε μαζί σας κε Χαρδαλιά να σκύψουμε στο ράσο του ιερέα χωρίς μάσκα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στην επίθεση του κ. Ραγκούση για κατάρρευση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «η Πολιτική Προστασία κρατά όρθια την χώρα εδώ και μήνες σε πανδημίες και φυσικές καταστροφές» ενώ υπενθύμισε ότι το 2018 όταν υπήρξε και η τραγωδία στο Μάτι «κάηκαν 76 χιλ στρέμματα από τα οποία 46 χιλ συμπαγούς δάσους. Φέτος στην ίδια περίοδο και με 1.500 περισσότερες φωτιές κάηκαν 58 χιλ στρέμματα από τα οποία μόλις 2 χιλ συμπαγούς δάσους. Παρά τα έντονα φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε και παρά την πανδημία τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, άνδρες και γυναίκες ποτέ δεν κατέρρευσαν και δεν δείλιασαν. Η τοποθέτησή σας κ. Ραγκούση δείχνει ότι δεν διδαχθήκατε από τα δικά σας λάθη», πρόσθεσε. Για την περίπτωση της Καρδίτσας ο Υφυπουργός γνωστοποίησε ότι εκεί υπήρξε ακριβής πρόγνωση εξ ου και εστάλη μήνυμα 2,5 ώρες πριν υποχωρήσει το πρώτο ανάχωμα».

Εκτενής ήταν η αναφορά του Υφυπουργού για την περίπτωση της Πάρου μετά από την καταγγελία του κ. Ραγκούση για απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού: «Στις 12.8 υπήρξε συναγερμός με αύξηση κρουσμάτων, 23 θετικούς σε μια ημέρα ενώ μέχρι τότε είχαμε σύνολο 33 κρούσματα που σχετίζονταν με την Πάρο. Αμέσως Πάρος Αντίπαρος μπήκαν σε επιδημιολογική επιτήρηση. Την επόμενη πάλι το ίδιο με διάσπαρτα κρούσματα ανά την Ελλάδα που συνδέονται με την Πάρο. Με αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 14.8. Με τα μέτρα κόψαμε την εξέλιξη της πανδημίας. Στις 25.8 ο μέσος όρος μειώθηκε. Διακατέχεστε από σύγχυση. Από την μια ότι δεν τους πληροφορήσαμε εγκαίρως και από την άλλη ότι τους στοχοποιήσαμε».

Facebook Comments