“Τέλη Δεκεμβρίου περιμένουμε τις εγκρίσεις για τα εμβόλια του κορονοϊού”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος υπογράμμισε, τέλη Δεκεμβρίου πιθανότατα θα υπάρχουν οι εγκρίσεις μερικών από τις πλατφόρμες εμβολίων και αρχικά θα γίνουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών ενώ σημείωσε πως θα χρειαστεί τουλάχιστον περίπου ένα χρόνο για να υπάρξει μια συνολική ανοσία. Ωστόσο, ο κ. Γώγος επεσήμανε πως τα μέτρα δημόσιας υγείας θα έχουμε και το 2021, τα οποία, όπως ανέφερε, θα βοηθήσουν και σε άλλα νοσήματα, πχ γρίπη κλπ.

Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε πως δεν αποκλείεται να δούμε αυτή την βδομάδα πάνω από 1.000 κρούσματα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την πίεση στο σύστημα υγείας, αναφέροντας πως οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κοντεύουν τους 1.000, ενώ στα Γιάννενα υπάρχει πίεση και στις κλινικές covid (όχι στις μονάδες).

Όπως εξήγησε, όσο χρειάζονται να ανοίγουν κλινικές κορονοϊού πιέζεται το σύστημα στα υπόλοιπα. “Υπάρχει πραγματικά πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments