Επιχείρηση «Σώστε τα Χριστούγεννα»

MarketNews

Επιχείρηση «Σώστε τα Χριστούγεννα», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα το απόγευμα, θα ανακοινώσει μια σειρά μέτρων που θα σηματοδοτήσουν ένα μίνι lockdown και στην Αττική και, βεβαίως, σε μια σειρά άλλες περιοχές της χώρας. Από το πρόωρο κλείσιμο της εστίασης (στο καλό σενάριο) ή στο οριστικό της κλείσιμο (στο κακό σενάριο), έως τον περιορισμό του ωραρίου της ελεύθερης μετακίνησης νωρίτερα από τις 00:30 που είναι σήμερα, είναι σαφές ότι τα νέα μέτρα θα είναι οριζόντια, αυστηρότερα και στοχευμένα στην ανάσχεση του κορονοϊού, δια της πάταξης των εστιών υπερμετάδοσης.

Από εκεί και πέρα, κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσουν οι νέοι περιορισμοί που θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα. Αρχικά, η ιδέα είναι ως τις 30 Νοεμβρίου, αλλά από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια νέα παράταση.

Η στόχευση, όμως, είναι σαφής: πέρα από το να πάρει μια ανάσα το σύστημα υγείας, το οποίο θα φλερτάρει σε μερικές εβδομάδες με τα όρια του, στόχος είναι να υπάρξει και μια πιο κανονική δραστηριότητα προς τα Χριστούγεννα. Αυτο, άλλωστε, επιδιώκουν και οι Ευρωπαίοι, για να μην καταρρεύσει εντελώς η οικονομία: γρήγορα και σχετικά σύντομα lockdown, όπως το έθεσε χθες στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. η Άνγκελα Μέρκελ.

Βεβαίως, αυτό είναι το ευκταίο. Αν θα είναι και εφικτό, μένει να αποδειχθεί από την εφαρμογή των μέτρων.

 

Ο εξ απορρήτων