Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε αυτοκριτικά στο «φούντωμα» του ιού στη Θεσσαλονίκη ενώ προανήγγειλε αναστολή πλειστηριασμών, στήριξη στα πιο αδύναμα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα. 

«Κλείσαμε 7 ώρες συζήτησης. Θα ήθελα να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου με μια πιο αισιόδοξη, θετική προσέγγιση στα πράγματα. Μέσα από τη συζήτηση και παρά τις επιμέρους εντάσεις, ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να αξιολογηθούν από την κυβέρνηση.

Επισημαίνω κάποια. Τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Εύλογο το ερώτημα γιατί εκεί αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Να απαντήσω στην κ. Γεννηματά που με έψεξε για το ότι δεν άκουσα όσα είπε και ότι δεν έκανα αυτοκριτική. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα. Το λέω ξεκάθαρα. Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και τους τοπικούς άρχοντες. Και όλοι όσοι επιδίωξαν να εορταστεί ο Άγιος Δημήτριος όπως εορτάστηκε. Η ταχύτητα της αύξησης μας έκανε να πούμε ότι πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας». 

«Οι χώροι εργασίας υπήρξαν χώροι υπερμετάδοσης»

Ο πρωθυπουργός, άφησε μάλιστα κάποια ερωτήματα για τη συμμόρφωση εργοδοτών με τα μέτρα προστασίας, λέγοντας: « Όπως έχω ζητήσει και από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, να υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι στους χώρους εργασίας και για τη μάσκα και για την τηλεργασία. Οι χώροι εργασίας μας γεννούν ορισμένα ερωτηματικά, αποτέλεσαν εστία υπερμετάδοσης. Το κράτος μέσω των ελεγκτικών του μηχανισμών θα εφαρμόσει το πλαίσιο». 

«Αναστολή πλειστηριασμών»

Σχετικά με τις αναστολές πλειστηριασμών, σημείωσε «Αναστολή πλειστηριασμών που είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος θα υπάρξει. Επισημαίνεται, καταγράφεται, θα γίνει»

Για τη δυσκολία μαθητών στην τηλεκπαίδευση, σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει άδικο όταν λέει για νοικοκυριά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία για τηλεκπαίδευση. Δεν είναι άστοχη. Έχει δίκιο. Ταυτόχρονα έχουμε και εμείς δίκιο όταν δρομολογούμε προγράμματα υποστήριξης με λαπτοπ στα σχολεία. Έχουν διατεθεί 40.000 και θα φτάσουμε τις 90.000 τον Φεβρουάριο του 2021. Αν είναι εφικτό θα επιταχυνθεί. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο παιδί να ζητά πρόσβαση και για τεχνικούς λόγους να μην την έχει». 

«Θα υπάρξει ενίσχυση των πιο αδύναμων»

Θετικός εμφανίστηκε και στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών «Κλείνω με την πρόταση Τσίπρα για την ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. Θα υπάρξει τέτοια ενίσχυση που θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν νοικοκυριά που μπορεί να έχουν μείνει έξω από το πλαίσιο προστασίας. Η κυβέρνηση θα σταθεί με απτή στήριξη στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Τέλος, ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να στέλνουν παντού και πάντα «μήνυμα για να μην υπάρχουν άσκοπες μετακινήσεις. Για να αφήσουμε πίσω την περιπέτεια θα χρειαστεί να αντέξουμε κάποιους μήνες ακόμα». 

Facebook Comments