Στ. Κυριακίδου: Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία για το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer

MarketNews

Στ. Κυριακίδου: Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία για το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter.

"Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία", πρόσθεσε η Επίτροπος.

 

Νωρίτερα:

Εντός της Παρασκευής καταθέτουν οι Pfizer/BioNTech το αίτημα για κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου τους κατά του κορονoϊού στην αμερικανική αγορά.

Όπως αναφέρει η Pfizer, ταυτόχρονα ξεκινούν και υποβολές αιτημάτων έγκρισης του εμβολίου που εξελίσσει μαζί με το Biontech για άμεση χρήση του στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρώπης, της Αυστραλίας, του Καναδά της Ιαπωνίας και της Βρετανίας ενώ θα ακολουθήσουν αιτήσεις και στις ρυθμιστικές υπηρεσίες και όλου του υπόλοιπου κόσμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο φαρμακευτικός κολοσσός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι είναι σε θέση να διανείμει τα εμβόλια ώρες μόλις, μετά την έγκριση χρήσης ενώ όπως γνωστοποιεί μπορεί να παρασκευάσει 50 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου και 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις μέσα στο 2021.

Εν όψει της ιστορικής αυτής στιγμής για την ανθρωπότητα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Twitter.

«248 μεγάλες μέρες και νύχτες, 150 ενεργές τοποθεσίες κλινικών δοκιμών, 43.661 θαρραλέοι εθελοντές, χιλιάδες αφοσιωμένοι συνεργάτες της Pfizer και της BioNTech και ελπίδες δισεκατομμυρίων. Όλα οδηγούν σε αυτή την ιστορική στιγμή» έγραψε χαρακτηριστικά.