Η φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Πάρνηθα την Κυριακή δεν έχει ίχνος παρανομίας. Κανείς δεν επιβάλλει στον αθλούμενο να φορά μάσκα. Αυτό ισχύει για τον πρωθυπουργό, αλλά και για τους νεαρούς που έκαναν μότο-κρος, οι οποίοι φορούσαν το κράνος τους. Όσο για την Πάρνηθα, δεν έχει προσδιοριστεί ότι κανείς δύναται να αθλείται μόνο εντός των ορίων του Δήμου του, συνεπώς ουδεμία παρανομία. 

Πάμε, όμως, και στην ουσία. Προφανώς, ο πρωθυπουργός δεν έχει κανέναν λόγο να αρνείται να βγει μια φωτογραφία. Ομολογουμένως, ο κ. Μητσοτάκης είναι ανθρώπινος και συμπαθής από κοντά. Δεν του το έχουν, αλλά είναι καλός στην προσωπική επαφή. Αυτές τις μέρες, όμως, μια χαμογελαστή φωτογραφία με άλλους 5-6 χωρίς μάσκες, έστω και σε μια ανάπαυλα από την άθληση, είναι λάθος μήνυμα. Δεν θα ήταν λιγότερο ανθρώπινος ο κ. Μητσοτάκης, αν έβαζε μια μάσκα. Προς Θεού, δεν είναι και θανάσιμο αμάρτημα, αλλά δεν ήταν το σωστό μήνυμα. 

Και πάμε και σε κάτι ακόμα. Στον πρωινό καφέ της Κουμουνδούρου, χθες, αποφάσισαν να σηκώσουν πολύ το θέμα. Δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, αλλά κανείς πλέον δεν καταλαβαίνει τι αντιπολίτευση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά βάση, κάνει μια αντιπολίτευση του twitter. Σχολιάζει, πολλές φορές σκωπτικά, και πάμε παρακάτω. Καμία στρατηγική, καμία κεντρική στόχευση. Καμία κεντρική προσέγγιση, την οποία υπηρετεί το μήνυμα. Δεν είναι, συνεπώς, απορίας άξιον γιατί παραμένει καθηλωμένος στο 20%. 

Το έχουμε ξαναπεί όμως: η ανυπαρξία αντιπολίτευσης δεν είναι καλό μαντάτο, πρωτίστως για την κυβέρνηση που έχει, συνήθως, να μετρηθεί με τον εαυτό της. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments