Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για τα δημοσιεύματα σχετικά με την ενοικίαση του σπιτιού στο Σούνιο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη έκανε για ενορχηστρωμένη επίθεση με κιτρινισμούς καθώς ο ίδιος τα έχει «όλα δημόσια και διαφανή». «Το σπίτι αυτό ήταν για 10 χρόνια ήταν ανεκμετάλλευτο. Ήταν σημαντική για μένα η δυνατότητα να έχω ένα σπίτι εκεί γιατί ήθελα να είμαι κοντά με την οικογένειά μου. Δίνω 6.000 ευρώ τον χρόνο κατόπιν συμφωνίας που έκανα με τον ιδιοκτήτη, όλα τα στοιχεία τα έδωσα στη δημοσιότητα. Δεν έχω τίποτα να κρύψω». Tο σπίτι που νοικιάζει δεν είναι βίλα και ότι “βίλα είναι το σπίτι του Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον Χρισοφοράκο”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας

«Δεν έχω κάτι να κρύψω. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι κάποιος επιχειρηματίας που έχει σχέσεις με το δημόσιο. Είναι επιχειρηματίας γνωστός στην περιοχή. Το ακίνητο ήταν για δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο. Σε ένα δείπνο στην ταβέρνα με πολύ καλό ψάρι, ο ταβερνιάρης μου πρότεινε αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος μου είπε «εσύ πρώην πρωθυπουργός θα μείνεις σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικά που είναι δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο;» και του απάντησα ότι θέλω να μείνω στην περιοχή γιατί και την αγαπάω και με βολεύει η περιοχή λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Μου απάντησε ότι ούτως ή άλλως ήθελε να κάνει ανακαίνιση και μου πρότεινε για 3-4 χρόνια να κάνουμε ένα ενοικιαστήριο να μείνω εγώ. Την επόμενη φορά που θα πάω να ενοικιάσω ένα σπίτι, θα πάρω τον κ. Μητσοτάκη μαζί να κρίνει τα δεδομένα», πρόσθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός. «Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα το ενοίκιο που πληρώνει στο σπίτι του στον Λυκαβηττό»; διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εγώ απάντησα. Ο Μητσοτάκης θα δώσει απαντήσεις για τα 32 ακίνητα; Και το ενοίκιο που πληρώνει στην κατοικία που δηλώνει ότι διαμένει; Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί. Θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το σπίτι που μένει στον Λυκαβηττό; Και τα έξοδα για συντήρηση των ακινήτων που δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του; Γιατί πάντα η οικογένειά του ασχολούταν με την πολιτική, αλλά έχει 32 ακίνητα. Σας καλώ, λοιπόν, να ασχοληθείτε με το αν το 1,5 που λέει ότι χρωστά ο Μητσοτάκης στις τράπεζες τον καθιστά ευάλωτο σε πιέσεις. Συμπολίτες μας έχουν χρέη 10 και 20 χιλιάδες δεν μπορούν να κοιμηθούν. Θα δώσει στη δημοσιότητα τις ρυθμίσεις που έχει κάνει;», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης επέλεξαν τη στιγμή που έχουμε εκατοντάδες νεκρούς να στρέψουν τη συζήτηση σε ένα σπίτι που ενοικιάζω. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει στροφή στον κιτρινισμό. Είναι οξύμωρο ο κ. Μητσοτάκης με τα 32 ακίνητα να ρωτά για ένα σπίτι που ενοικιάζω. Θα δοθούν και δόθηκαν απαντήσεις. Δεν πρόκειται για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο. Αυτό είναι ένα όμορφο σπιτάκι που ενοικιάζω με τη σαιζόν. Είμαι στην περιοχή από το 2015. Μέχρι το 2019 ενοικίαζα για τρεις μήνες με 1200 τον μήνα. Τώρα έκανα αυτή τη συμφωνία με έναν ιδιοκτήτη που επί δέκα χρόνια προσπαθούσε να το πουλήσει και δεν έβρισκε αγοραστή. Οταν ρωτά η ΝΔ, το κόμμα των χρεωμένων, όμως θα παίρνει απαντήσεις. Με εντολή Μητσοτάκη ξεκίνησε ο κιτρινισμός και αναγκάστηκα για πρώτη φορά να στείλω εξώδικα. Γιατί πρέπει να υπάρχει ένα όριο στη λάσπη. Τα χρήματα θα τα δώσω στον ΕΔΟΕΑΠ που δίνει έναν κρίσιμο αγώνα για τα δικαιώματά τους ενάντια σε έναν νόμο που καταργεί όσα προέβλεπε ο νόμος Παπά», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα φέρουμε στη Βουλή μια τροπολογία που θα υποχρεώνει τους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο «πόθεν έσχες» το ύψος, την πορεία και τις ρυθμίσεις των δανείων τους», ανακοίνωσε.

«Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα και να απαντάμε σχετικά με τη ζωή μας και τις προσωπικές μας συναλλαγές. Ο κ. Μητσοτάκης θα σώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο;», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας πως «στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί».

 

Facebook Comments