Ο Όμηρος το ανέφερε ως «δώρο των θεών». Και μάλλον δεν είχε άδικο. Η γλυκιά, ζουμερή και μαλακή σάρκα του αχλαδιού, κάνει αυτό το φρούτο ιδιαίτερα αγαπητό, ενώ τα σημαντικά του διατροφικά οφέλη, το κάνουν σημαντικό «σύμμαχο» της υγείας μας!

Παρακάτω θα δείτε 7 στοιχεία που θα σας κάνουν να λατρέψετε τα αχλάδια και να τα εντάξετε στη διατροφή σας!

1. Αποτελούν εξαιρετική πηγή υδατοδιαλυτών ινών
Ένα μεσαίου μεγέθους αχλάδι περιέχει 5.5 γραμμάρια φυτικών ινών, όταν ο καθημερινός στόχος κατανάλωσης φυτικών ινών κυμαίνεται μεταξύ 25-30 γραμμαρίων. Oι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και στην πρόληψη κατά του καρκίνου του εντέρου. Η πηκτίνη στα αχλάδια είναι διουρητική και έχει ήπια υπακτική δράση. Πίνοντας χυμό από αχλάδι τακτικά, βοηθάτε στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου.

2. Αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας
Εάν αισθάνεστε υποτονικοί, ιδιαίτερα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, τότε προτιμήστε να φάτε ένα αχλάδι. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και θα βρείτε όλη τη δύναμη για να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας. Τα αχλάδια, ως μια άριστη πηγή φρουκτόζης και γλυκόζης θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας υψηλά.

3. Βοηθούν στον έλεγχο του διαβήτη
Χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό τους δείκτη, καταφέρνουν να ελέγχουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Συγχρόνως, σας βοηθούν να ελέγξετε το βάρος σας, μιας και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, ενώ τα πλούσια θρεπτικά συστατικά τους συμβάλλουν στην επιτάχυνση της απώλειας βάρους και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

4. Αποτελούν ασπίδα για την καλή υγεία της καρδιάς
Ένα αχλάδι την ημέρα μπορεί να κρατήσει μακριά τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βοηθούν ώστε η καρδιά να παραμένει υγιής, ενώ μειώνουν την πίεση του αίματος, αλλά και τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

5. Κάνουν καλό στα μάτια!
Λόγω της παρουσίας αντιοξειδωτικών αλλά και βιταμινών, τα αχλάδια είναι μια από τις καλύτερες τροφές, ώστε να προστατεύσετε τα μάτια σας. Η καθημερινή κατανάλωση αχλαδιών, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

6. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και χαλκό, δρα αντιοξειδωτικά και προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

7. Δεν περιέχει πολλές θερμίδες
Ενδεικτικά, 1 μέτριο αχλάδι μας προσφέρει μόλις 60 θερμίδες και καθόλου λιπαρά!

Facebook Comments