Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών για τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου σχετικά με τον βιασμό που, όπως κατήγγειλε, υπέστη πριν από χρόνια, από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας.

Αυτεπάγγελτη έρευνα θα ξεκινήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου κατά παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, τον οποίο κατονόμασε ως δράστη σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού της.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου ενδέχεται να έχει αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, όταν κατέθεσε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η οποία εκκίνησε έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Facebook Comments