Η Μπεκατώρου φέρνει μια μεγάλη θεσμική τομή

MarketNews

Η Μπεκατώρου φέρνει μια μεγάλη θεσμική τομή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η υπόθεση Μπεκατώρου δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ. Όσο και αν σε ορισμένους προκαλεί αναφυλαξία, η ιστορία της είναι η θρυαλλίδα αποκαλύψεων για σαθρές δομές, σάπιους παράγοντες που βασίζονται στην παγιωμένη αίσθηση της ατιμωρησίας και τον πλημμελή έλεγχο των δραστηριοτήτων τους και ιστορίες θαμμένες βαθιά στα σεντούκια της μνήμης γυναικών που βρέθηκαν αντιμέτωπες με την κακοποίηση. 

Υπό αυτό το πρίσμα, στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι έχει έρθει η ώρα για μια πιο συνολική παρέμβαση. Μια παρέμβαση που θα αφορά την έμφυλη βία, τη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και την παιδική κακοποίηση. Η παρέμβαση αυτή, όπως μαθαίνει η στήλη, είναι ακόμα στα σκαριά και θα ήταν πρώιμο να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες. Όμως, το προηγούμενο διάστημα αναλήφθηκαν σχετικές πρωτοβουλίες, όπως η Εθνική Στρατηγική για τα ΑΜΕΑ, έστω και αν ποτέ δεν πήραν τη θέση που τους αναλογούσε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. 

Προς ώρας, το σχέδιο του Μαξίμου παραμένει πρωτόλειο, μιας και δεν έχουν ακόμα διαμορφωθεί βασικές παράμετροι, ενώ ως προς ορισμένες πτυχές του δουλεύεται ακόμα η κεντρική ιδέα. Σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα ολιστικό σχέδιο, το οποίο θα εμπλέκει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλα τα υπουργεία, σε μια προσπάθεια να «απλώσει δίχτυα» σε όλες τις δομές του κράτους. 

Η συνέχεια προσεχώς

 

Ο εξ απορρήτων