Η Μπεκατώρου απαντά σε όλους όσοι την ’κατηγόρησαν’ γιατί δεν είχε μιλήσει εδώ και 23 χρόνια

MarketNews

Η Μπεκατώρου απαντά σε όλους όσοι την

"Είμαι συγκλονισμένη και πολύ ευτυχισμένη που βλέπω ότι ο κόσμος είναι τόσο πολύ ευαισθητοποιημένος", αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της, η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μετά τον καταιγισμό αποκαλύψεων από τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, το 1998, όταν ήταν 21 ετών.

"Είμαι συγκλονισμένη και πολύ ευτυχισμένη που βλέπω ότι ο κόσμος είναι τόσο πολύ ευαισθητοποιημένος. Έχει τη διάθεση να ζήσει σε μια πιο υγιή κοινωνία. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα για μια μεγάλη αλλαγή και να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Περιβάλλοντα όπως ο αθλητισμός να έχουν την υγιή μορφή τους και να τα απολαμβάνουμε, να βάζουμε τα παιδιά μας στο αθλητικό κίνημα. Να δημιουργήσουμε φορείς αλλά και τρόπους ώστε κανένας να μην νιώθει μόνος και να μην φοβάται. Να μην υπάρχει η κατάχρηση εξουσίας σε οποιονδήποτε τομέα. Θα ήθελα να υπάρχουν οι δομές και οι τρόποι ώστε να ζήσουμε σε καθαρό αθλητικό περιβάλλον. Οι φορείς μας να είναι υποστηρικτικοί και να προάγουν τις ηθικές αξίες", είπε η Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας στην "On Time" και τη Σάσα Σταμάτη.

Η ολυμπιονίκης, στη συνέντευξή της, απαντά και σε όλους όσοι την "κατηγόρησαν" γιατί δεν είχε μιλήσει για το θλιβερό αυτό περιστατικό εδώ και 23 χρόνια.

"Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα. Είναι τέτοιες οι καταστάσεις που το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας. Χρειάζεται πολύς καιρός για να μπορέσει κάποιος να ζήσει με αυτό και να το πει δημοσίως. Έχω συζητήσει με τα παιδιά μου. Τους έχω εξηγήσει τι γίνεται και αυτό ήταν μια αφορμή για εμένα να μιλήσω για το θέμα της σεξουαλικότητας, αλλά και της βίας. Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να σεβόμαστε τα δικαιώματα του άλλου", είπε.