Η Ολυμπιονίκης κατέθετε στον εισαγγελέα πρωτοδικών για περισσότερες από τρεις ώρες μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε για σεξουαλική της κακοποίηση από παράγοντα της ιστιοπλοΐας το 1998.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε» δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου κατά την έξοδό της από την εισαγγελία.

Και δεύτερη αθλήτρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολυμπιονίκης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τον εισαγγελέα για τις καταγγελίες περί βιασμού της το 1998, ενώ φέρεται να μην αναφέρθηκε μόνο στη δική της περίπτωση, αλλά να  κατονόμασε και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριας της, από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Το αδίκημα φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που  δεν έχει παραγραφεί. Η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά της εκτός από τη δική της περίπτωση δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Ο δικαστικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση θα μελετήσει την κατάθεση της αθλήτριας κι εφόσον κρίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση θα προχωρήσουν οι ανάλογες κλητεύσεις, διαφορετικά η υπόθεση θα πρέπει να μπει στο αρχείο, ελέω παραγραφής.

Νωρίτερα:

Στα δικαστήρια βρίσκεται η Σοφία Μπεκατώρου προκειμένου να δώσει κατάθεση για τις δημόσιες καταγγελίες της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ελληνικής  Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η κ. Μπεκατώρου έφτασε στα δικαστήρια με την δικηγόρο της χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες της κ. Μπεκατώρου προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών  Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Έτσι ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, που ορίστηκε αρμόδιος να διενεργήσει την έρευνα, αφού μελέτησε  όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ξεκίνησε άμεσα τη διερεύνηση της υπόθεσης με πρώτο μάρτυρα την Σοφία Μπεκατώρου.

Facebook Comments