Ραχόι: Eurogroup την Παρασκευή για να εγκριθεί η συμφωνία της Αθήνας

MarketNews

Ραχόι: Eurogroup την Παρασκευή για να εγκριθεί η συμφωνία της Αθήνας   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν την Παρασκευή για να εγκρίνουν τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Ο Ραχόι δήλωσε ότι το ισπανικό κοινοβούλιο πιθανόν να ψηφίσει επί του πακέτου διάσωσης, ύψους 85 δισεκ. ευρώ, την επόμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του, το Λαϊκό Κόμμα (PP) που έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα ζητήσει από τα άλλα κόμματα να υπερψηφίσουν τη συμφωνία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση για άλλη μια φορά βάζει ένα μεγάλο στοίχημα», δήλωσε ο Ραχόι απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη βόρεια Ισπανία. «Ας ελπίσουμε ότι μια και καλή αυτό το στοίχημα θα βοηθήσει να επανέλθουν τα πράγματα στην ομαλότητα».

«Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι πιο κοντά. Ευελπιστώ ότι οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν τη χώρα πίσω στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας» σχολίασε εξάλλου στο λογαριασμό του στο Twitter ο ισπανός πρωθυπουργός.