Μπήκαμε πλέον στο 2021 και όλων οι ευχές είναι να απαλλαγούμε το συντομότερο από τον εφιάλτη του κορονοϊού και να επανέλθομε στην κανονική ζωή πού είχαμε πριν.

Είναι ακόμη νωρίς και επίσης άγνωστο για το εάν το εμβόλιο θα δώσει την λύση, καθώς πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν αναφορά ότι δεν αποτελεί εγγύηση, ότι τα lockdowns και οι μάσκες θα συνεχισθούν και μετά τους εμβολιασμούς για πολλούς μήνες και ακόμη για 1-2 χρόνια. Αυτά βέβαια, αν πιστεύομε τους πολιτικούς, ορισμένους επιστήμονες και τον Μπιλ Γκέιτς, που με τα δισεκατομμύρια του, δεν έχει πρόβλημα να πείσει τα μέσα ενημέρωσης να τον καθιερώσουν σαν τον ειδικό στο θέμα κορονοϊού.

Όμως, αυτό που θεωρώ σαν σημαντικό, είναι να κατανοήσομε επίσης, ότι θα επανέλθομε πολύ γρηγορότερα στην κανονική ζωή, αν οι κυβερνώντες και τα μέσα ενημέρωσης, αρχίσουν πλέον να ενημερώνουν τους πολίτες με υπευθυνότητα και διαφάνεια και όχι να καταφεύγουν σε τεχνάσματα που οδηγούν τους πολίτες σε λάθος συμπεράσματα η ακόμη προξενούν εκφοβισμό.  Σαν παράδειγμα, αναφέρομαι στους αριθμούς που ακούμε σχεδόν καθημερινά για τα άτομα που πεθαίνουν ή προσβάλλονται από τον κορονοϊό.

Πρόσφατα, σε μια αμερικανική πολιτεία, το Κολοράντο, μεταξύ των ατόμων πού τα νοσοκομεία δήλωσαν ότι πέθαναν λόγω κορονοϊού, ήταν και άτομα πού έχασαν την ζωή τους αποό σφαίρες όπλων. Οι εξηγήσεις από τις τοπικές αρχές ήταν, ότι αυτά τα άτομα στο παρελθόν, είτε  είχαν βγε θετικοί η ήλθαν σε επαφή με κάποιον που είχε τον ιό, και αυτός είναι ο λόγος που δήλωσαν τον κορονοϊό σαν αιτία του θανάτου τους και όχι την πραγματική αιτία ότι ήταν θύματα δολοφονιών.

Είναι αδύνατο να ακούσει κανείς πιο ηλίθια εξήγηση η δικαιολογία. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, όπου θάνατοι από διάφορες αιτίες όπως καρδιακές προσβολές, οδικά δυστυχήματα, αυτοκτονίες, καρκίνο κλπ., μετρούν σαν θάνατοι από τον κορονοϊό. 

Τα νοσοκομεία ισχυρίζονται ότι ακολουθούν τις εντολές και οδηγίες των κυβερνώντων, όπου όσοι βγαίνουν θετικοί στον κορονοϊό ή ήλθαν σε επαφή με κάποιον που προσβλήθηκε με τον κορονοϊό, αν πεθάνουν αργότερα από οποιαδήποτε άλλη αιτία, δηλώνονται σαν θάνατοι από κορονοιό. Επίσης δεν πρέπει να αγνοήσομε ότι τα νοσοκομεία ανταμείβονται  με χρηματική αμοιβή, περίπου 15 χιλιάδες δολάρια, για κάθε θάνατο που δηλώνουν τον κορονοϊό σαν αιτία. Είναι ένα καλό χρηματικό κίνητρο, καθώς δεν παίρνουν τίποτε αν δηλώσουν θανάτους από άλλες αιτίες. Ίσως είναι η πιο φανερή δωροδοκία που έχω δει.

Πόσοι στην πραγματικότητα πεθαίνουν από τον κορονοϊό; Σίγουρα όχι αυτά που ανακοινώνουν καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών  (CDC) στις ΗΠΑ, το 94% των ανακοινωθέντων θανάτων από κορονοϊό, ήταν σχετιζόμενοι με κάποια άλλη αιτία όπως  δολοφονία, αυτοκτονία, καρδιακή προσβολή και οδικό ατύχημα, εκτός η επιπλέον του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 6% των ανακοινωθέντων θανάτων οφείλονται αποκλειστικά στον κορονοϊό.  Όμως η πλειοψηφία του κόσμου δεν το γνωρίζει καθώς τόσο τα μέσα ενημέρωσης όσο και οι κυβερνώντες προτιμούν να εκφοβίζουν τον κόσμο με αριθμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Όμως το θόλωμα που γίνεται δεν συμβαίνει μόνο στην καταμέτρηση θανάτων, αλλά πολύ πιθανόν και στην καταμέτρηση των ατόμων που προσβλήθηκαν με τον κορονοϊό. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ένα υψηλό ποσοστό μηχανών που χρησιμοποιούνται για τεστ αποδείχθησαν ελαττωματικές και απέδωσαν λάθος αποτελέσματα.  

Δημιουργούνται επίσης ερωτηματικά για το εάν όσοι αρρωσταίνουν από την κοινή εποχιακή γρίπη, μετρούν τώρα σαν άρρωστοι από τον κορονοϊό.  Για παράδειγμα, το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι, από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2020, ο αριθμός αυτών πού προσβλήθηκαν από την εποχιακή γρίπη ήταν λιγότερος από 800 άτομα. Ο αριθμός είναι τόσο προσβλητικά χαμηλός που αποτελεί κοροϊδία, ειδικά όταν συγκρίνεται με τον αριθμό των προσβληθέντων με την εποχιακή γρίπη την ίδια περίοδο το 2019, που υπολογίζεται μέχρι τα 56 εκατομμύρια!  Οι μόνες λογικές εξηγήσεις που μπορώ να δώσω είναι δύο:  πρώτον, είτε σαν από θαύμα η κοινή γρίπη έχει εξαφανισθεί από την ζωή μας, ή δεύτερον, ενδεχομένως οι προσβληθέντες από την κοινή γρίπη μετρούν πλέον ότι αρρώστησαν από τον κορονοϊό.

Είναι αυτή η έλλειψη διαφάνειας από κυβερνώντες και τα μέσα ενημέρωσης, που δεν βοηθά στην σωστή αντιμετώπιση του κορονοϊού και οδηγεί σε υποψίες και ερωτηματικά στους πολίτες, που δεν μπορούν να αγνοήσουν πλέον τις καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και την υγεία που έχουν προξενήσει τα lockdowns.

Ας ξεκινήσομε λοιπόν την νέα χρονιά με σεβασμό και διαφάνεια προς τους πολίτες.  Είναι το ελάχιστο που δικαιούνται με τα πάνδεινα που υποφέρουν.

Facebook Comments