Η κυβέρνηση αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σήμερα να προχωρήσει στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Εκ πρώτης όψεως, δεν ακούγεται απολύτως λογικό ένα αυστηρότερο απαγορευτικό, αλλά πίσω από την απόφαση αυτή υπάρχει μια συλλογιστική που δεν είναι και τόσο…παράλογη.

Κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι η επιλογή του σκληρού lockdown τα Σαββατοκύριακα έχει μικρό κόστος στην οικονομία, ενώ με αυτό το οριζόντιο μέτρο αποφεύγονται και εναλλακτικές σκέψεις που είναι εξαιρετικά δύσκολα εφαρμόσιμες, όπως, για παράδειγμα, η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο που επιχειρησιακά δεν είναι διόλου εύκολο να επιτηρηθεί. Έτσι, δε, αναμένεται να κοπούν και οι επισκέψεις σε σπίτια που αποτελούν τη…νέα μάστιγα και έχουν υποκαταστήσει την εστίαση ως βασικός λόγος υπερμετάδοσης. Και, με δεδομένο ότι το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι μια περίοδος καλοκαιρίας, στην κυβέρνηση θέλουν να κόψουν τις…μεσημεριανές και τις απογευματινές βόλτες.

Μαθαίνω, δε, (και το ξέρουν και στο Μαξίμου) ότι ακόμα και κυβερνητικά στελέχη ή στενοί συγγενείς τους βρέθηκαν σε τέτοιου είδους μαζέματα, ενώ τα gatherings σε σπίτια σαρώνουν και στο…instagram. Τα stories, δε, στο instagram έπεσαν ως επιχείρημα και σε κυβερνητικές συσκέψεις.

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments