Αναπροσαρμογή των μέτρων για την ανάσχεση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Από αύριο Πέμπτη και από τις 6 το πρωί και έως την Τρίτη 16 Μαρτίου ισχύουν τα εξής:

Ο κωδικός μετακίνησης 2 για την μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, θα ισχύει εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ο κωδικός μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση θα αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινήσεις σε περίπτωση ελέγχου.

Στο «βαθύ κόκκινο» θα βρίσκονται από αύριο εκτός από την Αττική και οι εξής περιοχές: Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο, Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο) και ο δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα κατατάσσονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».

Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Λάρισας όπου τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, 6 Μαρτίου προκειμένου να γίνει η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, βρίσκεται σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής.


 

Facebook Comments