Ποιος ξέρει ποιος να…πήρε στον λαιμό του τον Αλέξη Τσίπρα, όταν το βράδυ του Σαββάτου τον συμβούλευσε να ζητήσει από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του Κουφοντίνα και να τον μεταφέρει στον Κορυδαλλό. Είναι προφανές ότι ο…συμβουλάτορας δεν σκαμπάζει και πολλά από πολιτική, εκτός από το να διαβάζει το Twitter. Είναι ένα λάθος που κάνουν συχνά στην Κουμουνδούρου. Σε αυτή τη σημειακή και συγκυριακή αντιπολίτευση που κάνουν, πολλές φορές αξιοποιούν trends του twitter και τα κάνουν μαρκίζα. Αλλά εδώ την πάτησαν για τα καλά.

Η έρευνα της MRB για το Star χθες το βράδυ ήταν κόλαφος. Στο ερώτημα να ικανοποιήσει η κυβέρνηση ή όχι η κυβέρνηση το αίτημα Κουφοντίνα, οι πολίτες απάντησαν όχι κατά 69,8%. Μόλις το 15,5% ζητά να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας, ενώ ένα 14,6% των πολιτών δεν έχει άποψη. Επιπρόσθετα σε ότι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την περίπτωση Κουφοντίνα οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι κατά 60,5%. Παράλληλα, το 60,4% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα. Με άλλα λόγια, 6/10 λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το χειρίστηκε λάθος και 7/10 ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ενδώσει στον εκβιασμό του Κουφοντίνα. 

Η κυβέρνηση, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν θα ενδώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, μαζεύτηκε εντυπωσιακά. Ο κ. Τσίπρας δεν είπε λέξη στη Βουλή για τη 17Ν, ούτε για τον Θοδωρή Δρίτσα. Τον άφησε μόνο του, το απόγευμα να απολογηθεί, με μια πράγματι αξιοπρεπή ομιλία που οδήγησε τον Άδωνι Γεωργιάδη να μην τον σφυροκοπήσει επί προσωπικού τουλάχιστον. Όμως, η δήλωση Δρίτσα, η στάση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η επιλογή Τσίπρα να βάλει πλάτη στο αίτημα Κουφοντίνα από την πρώτη μέρα που το θέμα έγινε trend στα κοινωνικά δίκτυα, έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ απολογούμενο, αντί για μπροστάρη. 

Κοινώς, στην Κουμουνδούρου την πάτησαν. Θα μου πει κανείς ότι το θέμα δεν αποτελεί κριτήριο ψήφου. Ναι, αλλά διώχνει τους μετριοπαθείς που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται για να μεγαλώσει. Τους Πολάκηδες και τους Λάμπρου τους έχει. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments